Livre
Français

Biographie de la faim

Amélie Nothomb (auteur)
Een opgroeiend meisje met een complexe persoonlijkheid heeft een niet te stillen honger naar zoetigheid en alcohol. Deels autobiografisch.
Titre
Biographie de la faim
Auteur
Amélie Nothomb
Langue
Français
Éditeur
Paris: Albin Michel, 2004
240 p.
ISBN
2-226-13931-1 2-226-15394-2

Plusieurs langues:

Commentaires

Na een relaas over Vanuatu, paradijselijke archipel in de Grote Oceaan waar honger noch werk voorkomt, en een treurzang over China waar de bevolking altijd honger lijdt, komt de hoofdpersoon, Amélie Nothomb, tot een originele analyse van het fenomeen honger. Die honger manifesteerde zich in haar eigen leven al op jonge leeftijd als een niet te stillen begeerte naar zoetigheid en alcohol. Later bestrijkt de honger velerlei terreinen. Naast een begeerte naar zoet en sterke drank ontwikkelt het in Kobé opgegroeide meisje een passie voor o.m. taal ("franponais"), literatuur, films. In dit verhaal over de honger onthult zij haar complexe persoonlijkheid. De auteur (1967, Kobé), die grote bekendheid geniet met een snel uitdijend oeuvre, sluit met haar jongste werk aan bij 'Stupeurs et tremblements' en 'Métaphysique des tubes'* waarin ook autobiografische feiten uit haar nomadische leven zijn verweven met literaire verwijzingen en absurde fictie, wat intrigrerende romans oplevert. Op het gr…Lire la suite

À propos de Amélie Nothomb

CC BY-SA 4.0 - Image by ΛΦΠ

Amélie Nothomb /ameli nɔtɔ̃b/, nom de plume de Fabienne Claire Nothomb, née le 9 juillet 1966 à Kobé, au Japon, est une romancière belge d'expression française.

Auteure prolifique, elle publie un ouvrage par an depuis son premier roman, Hygièn…En lire plus sur Wikipedia