Livre
Français

Barbe Bleue : roman

Amélie Nothomb (auteur)
Als een 25-jarige lerares in een chique Parijse wijk een riant onderkomen huurt bij een conservatief katholieke kluizenaar, ontdekt zij al snel dat acht eerdere huursters spoorloos verdwenen zijn.
Titre
Barbe Bleue : roman
Auteur
Amélie Nothomb
Langue
Français
Éditeur
Paris: Albin Michel, 2012
169 p.
ISBN
9782226242969 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Saturnine Puissant, een 25-jarige vrouw die in Parijs stage loopt, krijgt het aanbod een schitterende kamer te betrekken in het kapitale pand dat een Spaanse edelman in Parijs bewoont. De begeerlijke verhuurder van middelbare leeftijd verbiedt zijn nieuwe huurster echter de in het luxueuze huis aanwezige donkere kamer te betreden en hij gebiedt haar iedere dag met hem te dineren. Tijdens die gezamenlijke maaltijden met champagne en dure wijn voeren zij scherpzinnige gesprekken met als motieven de vele eieren in de gerechten, foto’s, geloof, liefde en de acht in dit huis verdwenen vrouwen. Saturnines onverschrokkenheid, haar snedige antwoorden en vlijmscherpe reacties behoeden haar ervoor het lot van haar acht voorgangsters te ondergaan. Dit surrealistische verhaal vol reminiscenties aan het sprookje ‘Blauwbaard’ en aan de beruchte Engelse koning Hendrik XIII is vermakelijk, vlot verteld, zeer ironisch maar ook licht voorspelbaar. Kleine roman van de bekende, niet onomstreden Franstali…Lire la suite

À propos de Amélie Nothomb

CC BY-SA 4.0 - Image by ΛΦΠ

Amélie Nothomb /ameli nɔtɔ̃b/, nom de plume de Fabienne Claire Nothomb, née le 9 juillet 1966 à Kobé, au Japon, est une romancière belge d'expression française.

Auteure prolifique, elle publie un ouvrage par an depuis son premier roman, Hygièn…En lire plus sur Wikipedia