Hier kom je meer te weten over je inschrijf- en uitleenkosten in de bibliotheek?

Tarieven

Je betaalt jaarlijks €2,50 lidgeld vanaf 18 jaar. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Inschrijven kan op vertoon van een identiteitskaart. Kinderen jonger dan 14 jaar kunnen enkel lid worden indien de ouders toestemming geven voor de inschrijving.

Met de kaart van de bibliotheek van Schaarbeek kan je eveneens terecht in alle andere bibliotheken van het netwerk van de Brusselse bibliotheken.

In onze bibliotheek kan je met de kaart maximaal 15 materialen naar keuze uitlenen, met een uitleentermijn van 3 weken. In de andere bibliotheken kunnen de uitleenvoorwaarden anders zijn. Alle materialen zijn gratis uit te lenen.

Ben je te laat, dan betaal je een boete van €0,05 per dag te laat. Je krijgt een boetemail, of een boetebrief als je geen mail hebt.

Bij de vierde en laatste brief wordt er bijkomend €2,50 aangerekend en kan je in het hele netwerk van de Brusselse bibliotheken niets meer uitlenen.

Wanneer je je kaart verliest betaal je €2 voor een duplicaat.

Andere kosten (beschadigde materialen) dienen te worden afgerekend aan de balie in overleg met het personeel. Verloren of gestolen boeken dienen integraal terugbetaald worden aan de bib.

Een overzicht

Lidgeld:  € 2,5 jaarlijks vanaf 18 jaar

Duplicaat lidkaart: € 2

Te laat-kosten: € 0,05 per materiaal per dag te laat

Boek laten overkomen uit een andere bibliotheek: € 2/gratis voor leesclubs

Beschadiging, verlies of diefstal: Aankoopwaarde van het materiaal

A4-kopie/print  (zwart-wit of kleur): € 0,10

Draagtas: € 0,50    

Gebruik computer en internet: gratis