Dvd
Engels

The life aquatic with Steve Zissou

Wes Anderson (regisseur), Bill Murray (acteur), Owen Wilson (acteur)
Titel
The life aquatic with Steve Zissou / a film by Wes Anderson ; written by Wes Anderson [e.a.]
Regisseur
Wes Anderson
Acteur
Bill Murray Owen Wilson Cate Blanchett Anjelica Huston Willem Dafoe Jeff Goldblum Michael Gambon Bud Cort
Componist
Mark Mothersbaugh
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Buena Vista Home Entertainment, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
114 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418040420 8717418244200

Over Wes Anderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Diana Ringo

Wesley Wales (Wes) Anderson (Houston (Texas), 1 mei 1969) is een Amerikaans regisseur en scenarist van films en commercials. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Texas. Hij heeft veel samengewerkt met Owen Wilson, die hij ontmoette tijdens een toneelschrijfcursus aan de universiteit. Hij heeft meer dan dertig belangrijke filmprijzen gewonnen en drie Oscar-nominaties in de wacht gesleept.

Filmografie

  • Bottle Rocket (korte film) (1994)
  • Bottle Rocket (1996)
  • Rushmore (1998)
  • The Royal Tenenbaums (2001)
  • The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
  • Hotel Chevalier (korte film) (2007)
  • The Darjeeling Limited (2007)
  • Fantastic Mr. Fox (2009)
  • Moonrise Kingdom (2012)
  • Castello Cavalcanti (korte film) (2013)
  • The Grand Budapest Hotel (2014)
  • Isle of Dogs…Lees verder op Wikipedia

Suggesties