Boek
Nederlands

Disney prinses : het magische 1-minuut verhalenboek

Walt Disney (auteur), Hilde Nagel-Peters (vertaler), Suana Van der Velden (vertaler)
+1
Disney prinses : het magische 1-minuut verhalenboek
×
Disney prinses : het magische 1-minuut verhalenboek Disney prinses : het magische 1-minuut verhalenboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Negentig voorleesverhalen over de bekende Disney-prinsessen Ariel, Doornroosje, Jasmine, Assepoester. Belle, Rapunzel, Tiana, Sneeuwwitje en Mulan. Met kleurenillustraties gebaseerd op de animatiefilms. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Disney prinses : het magische 1-minuut verhalenboek
Auteur
Walt Disney
Vertaler
Hilde Nagel-Peters Suana Van der Velden
Taal
Nederlands
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2019
191 p. : ill.
ISBN
9789044753523 (hardback)

Besprekingen

Maar liefst negentig korte voorleesverhalen rond negen bekende Disney-prinsessen. De oorspronkelijke sprookjes, die in de loop der jaren door Disney zijn bewerkt en verfilmd tot roze, romantische verhalen, vormen de basis voor deze korte ‘voor het slapen gaan-verhaaltjes’. De prinsessen Ariel, Doornroosje, Jasmine, Assepoester. Belle, Rapunzel, Tiana, Sneeuwwitje en de Chinese Mulan beleven kleine en grote avonturen. Elk verhaaltje is geschreven in een ouwelijke taal vol moeilijke woorden en begrippen: ‘Geen enkel exotisch uitzicht kan een vervanging zijn voor wat Agrahab mij biedt’, enz. De verhalen van de verschillende prinsessen staan door elkaar, met voorin een inhoudsopgave per prinses. De zware, stevig uitgevoerde voorleesbundel heeft een royaal formaat en op iedere pagina staan de bekende Disney-illustraties die ontleend zijn aan de animatiefilms. Het boek is goed verzorgd met roze schutbladen. Een dergelijke uitgave komt het best tot zijn recht bij voorlezen waarbij moeilijke …Lees verder

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia