Dvd
Engels

Perfume : the story of a murderer

Tom Tykwer (regisseur), Patrick Süskind (naar het werk van), Reinhold Heil (componist)
Titel
Perfume : the story of a murderer
Regisseur
Tom Tykwer
Naar het werk van
Patrick Süskind
Componist
Reinhold Heil Johnny Klimek Tom Tykwer
Acteur
Dustin Hoffman Alan Rickman Ben Whishaw Rachel Hurd-Wood
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2007
1 dvd-video + bonus-dvd
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 143 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045213725
mooov

Over Tom Tykwer

CC BY 3.0 - Foto van/door

Tom Tykwer (Wuppertal, 23 mei 1965) is een Duitse filmregisseur en filmproducent. Hij richtte met enkele andere filmers in 1994 het filmbedrijf X Filme Creative Pool op, waarvan hij nog steeds mede-eigenaar is. Als regisseur brak hij internationaal door met Lola rennt (1998), dat in Berlijn speelt. Later werkte hij zowel aan Duitse als Amerikaanse en internationale producties.

Filmografie

1993: Die tödliche Maria
1997: Winterschläfer
1998: Lola rennt
2000: Der Krieger + Die Kaiserin
2002: Heaven (naar een postuum scenario van Krzysztof Kieślowski)
2004: Paris, je t'aime - (de episode Faubourg Saint-Denis van een compilatie als eerbetoon aan Parijs door verschillende regisseurs; Tykwers episode was een inkorting van zijn kortfilm True uit 2004)
2006: Perfume: The Story of a Murderer
2009: Th…Lees verder op Wikipedia