Boek
Nederlands

De baas van het bos

Tim Hogenbosch (auteur), Jan Paul Schutten (auteur), Emanuel Wiemans (illustrator)
Er gebeurt weer van alles in het bos van de kleine boswachter Tim. Met zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kauw Hansje beleeft hij de gekste en leukste avonturen. In wat voor situatie ze ook belanden, ze komen altijd met een bijzondere oplossing. Of het nu gaat om vandalen in het bos, een gemene stroper of lawaaiige motorcrossers: de kleine boswachters zijn iedereen te slim af. Natuurlijk gebeu
Onderwerp
Bossen
Titel
De baas van het bos
Auteur
Tim Hogenbosch Jan Paul Schutten
Illustrator
Emanuel Wiemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
121 p. : ill.
ISBN
9789021426983 (hardback)

Over Tim Hogenbosch

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tim Hogenbosch

Tim Hogenbosch (Nijmegen, 10 september 1983) is een Nederlands televisiepresentator en voormalig boswachter. Hogenbosch, ook wel bekend als 'Boswachter Tim', werkte als boswachter voor Staatsbosbeheer en werd in 2018 uitgeroepen tot beste twitteraar van Nederland.

Hij groeide op in Nijmegen-Dukenburg en was als kind lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN). Na het CIOS en enkele jaren werken, ging hij bij Staatsbosbeheer een leer-werktraject als natuurbeheerder doen. Hij was werkzaam rond Lelystad en Breda. Hogenbosch werd boswachter met specialisatie publiek (Staatsbosbeheer kent daarnaast boswachters ecologie en natuurbeheer) waarbij zijn takenpakket vooral lag in publieksvoorlichting, waaronder ook twitter (waar hij nu de politieke partij BBB stalkt). Tussen 2016 en 2018 werkte hij voor Staatsbosbeheer in de regio Utrecht en daarna tot medio 2021 in de regio Nijmegen.

Vanaf 2020 is hij naast zijn werk als boswachter ook de presentator van het…Lees verder op Wikipedia

Suggesties