Dvd
Engels

Voyage of time : life's journey

Terrence Malick (regisseur), Cate Blanchett (verteller)
Documentaire over ontstaan en ontwikkeling van de aarde en de kosmos en over de toekomst van de mensheid.
Onderwerp
Heelal, Aarde
Titel
Voyage of time : life's journey
Regisseur
Terrence Malick
Verteller
Cate Blanchett
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, © 2018
1 dvd-video
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands en Frans
EAN
5407003481402

Besprekingen

Regisseur Terrence Malick (Song to song; Knight of cups) begon al eind jaren 1970 aan een groots opgezette film over het universum, die uiteindelijk in 2016 uitgebracht werd. De documentaire beschrijft in prachtige beelden de oorsprong en de uiteindelijke ondergang van de aarde en het heelal, waarbij de grootste kosmische krachten en de kleinste ecosystemen voorbij komen. De recensenten geven 3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Deze anderhalf uur durende lofzang op Moeder Aarde, medegefinancierd door National Geographic, borduurt wel erg direct voort op de ruimte- en natuurscènes in Malicks meesterwerk The Tree of Life (2011) – inclusief oerknal, dino’s en poëtische shots van wolken, bomen en vissen. Bij vlagen ongeëvenaard mooi en indrukwekkend, maar als geheel ook wat vluchtig en pretentieus. De voice-over, ingesproken door actrice Cate Blanchett, lijkt soms wel afkomstig uit het poesiealbum van Star Wars-held Yoda (…)’. Genomineerd voor de Gouden leeuw (Beste film) in Venetië.

Over Terrence Malick

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Michael Brown

Terrence Malick (Waco (Texas), 30 november 1943) is een Amerikaanse filmregisseur en scenarioschrijver.

Hoewel hij slechts zeven films heeft gemaakt, wordt Malick geroemd om zijn unieke stijl. Mallick maakte in de jaren 1970 twee klassiekers: Badlands (1973) en Days of Heaven (1978). Daarna verdween hij lange tijd uit de publiciteit en het werkende leven totdat hij in 1998 ineens een comeback maakte met The Thin Red Line, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. Zijn tweede Oscarnominatie kreeg hij voor The Tree of Life (2011).

Biografie

Hij begon in 1969 met Lanton Mills, een korte film die hij maakte als student aan het American Film Institute. Zijn grote doorbraak kwam in 1973, met de film Badlands met Martin Sheen en Sissy Spacek.

In 1978 volgde Days of Heaven met Richard Gere, en twintig jaar later volgde de Tweede Wereldoorlog-overpeinzing The Thin Red Line met…Lees verder op Wikipedia