Boek
Nederlands
Een mysterieuze, eenzame strijder maakt jacht op de 'zwarte man' in verzengende hete woestijnen, waar hij een aardse jongen ontmoet.
Titel
De scherpschutter
Auteur
Stephen King
Illustrator
Michael Whelan
Vertaler
Hugo Timmerman Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gunslinger
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
312 p. : ill.
ISBN
9789021019468 (paperback)

Besprekingen

In een niet-gedefinieerde toekomst is de aarde een woestijnwereld geworden met hier en daar overschotten van de vroegere hi-tech beschaving en van de feodale maatschappij die daarna ontstond en ook uiteenviel. Door deze woestijn (die sterk aan het literaire Wilde Westen herinnert) achtervolgt scherpschutter Roland van Gilead een mysterieuze figuur, de man in het zwart. Die moet Roland naar de mystieke Donkere Toren leiden die bedreigd wordt door boosaardige krachten. Dat is de leidraad door vijf delen die (hoewel op zichzelf leesbaar) samen het eerste boek zijn van de cyclus 'De donkere toren' (zeven boeken en een prequel). Roland confronteert bizarre wezens en vijanden, maakt vrienden en verliest ze of offert hen op voor zijn queeste. Genremix van sciencefiction, epische fantastiek en western. Geïnspireerd door Robert Brownings epische gedicht 'Childe Roland to the Dark Tower Came' (1855). Met voorwoord. Kleine druk. Verfilmd, première zomer 2017.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia