Boek
Nederlands

Meesters van alle geesten

Sonja Kaiblinger (auteur), Fréderic Bertrand (illustrator), Ans Van der Graaff (vertaler)
In het huis naast dat van Oscar (11) en zijn tante komt een waarzegster wonen. Ze wordt bezeten door een klopgeest die koste wat kost wil voorkomen dat hij naar het dodenrijk wordt getransporteerd. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Spoken, Vriendschap
Titel
Meesters van alle geesten
Auteur
Sonja Kaiblinger
Illustrator
Fréderic Bertrand
Vertaler
Ans Van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Meister aller Geister
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2015
243 p. : ill.
ISBN
9789002259142 (hardback)

Besprekingen

De 11-jarige Oscar, die samen met zijn tante en drie huisspoken in een oude villa woont, heeft een bijzondere gave: hij kan geesten zien. Hij heeft een goede verstandhouding met hen en ook met magere Hein, beter bekend als Scary Harry die met een vlindernetje de geesten van overleden mensen verzamelt en ze in augurkenpotten doorstuurt naar het dodenrijk. Er treden complicaties op wanneer in het huis naast hen een waarzegster komt wonen, die bezeten wordt door een klopgeest en die probeert een magische steen te bemachtigen die bij Oscar in de tuin begraven ligt, om zo te voorkomen dat hij naar het dodenrijk wordt getransporteerd. Samen met zijn vriendin Emily en alle bevriende geesten proberen ze dat plan te verijdelen. Een kostelijk, spannend en vlot lezend verhaal vol actie en humor dat voor de liefhebbers van de vorige twee delen* weer een heerlijk weerzien is met oude bekenden en zeker ook met de soms irritante, zelfs verliefde, pratende vleermuis die bij elk paginanummer op een kl…Lees verder

Scarry Harry. Meesters van alle geesten

Oscar is elf jaar. Na de dood van zijn ouders woont hij bij zijn tante in een oude villa. Oscar is geen doorsneejongen. Hij kan geesten zien. Dat komt ook goed uit want zijn tante heeft nog extra bewoners. Zo heb je sir Tony, de vorige eigenaar van het huis. Die woont nu in de stofzuiger. Zijn bedienden, Molly en Bert, zijn er ook nog, met als hoofdverblijfplaats de koelkast. Oscars huisdier is een pratende vleermuis, die luistert naar de naam Vincent. Naast deze personages is er ook nog Scary Harry, een zielenvanger. Hij vangt de zielen van overleden personen met een vlindernetje, doet die in augurkenpotten en stuurt ze door naar het dodenrijk. Dan heb je ook nog Emily, Oscars beste vriendin, die op de hoogte is van Oscars gave. Zelf heeft ze een speciale bril, waarmee ze ook geesten kan zien. Oscar en Emily beleefden in de twee vorige boeken al andere avonturen met geesten en in dit verhaal is het niet anders.

Oscar en zijn tante krijgen een nieuwe buurvrouw. Olga is e…Lees verder