Boek
Nederlands

Afscheid van Parijs

Ruth Druart (auteur), Irene Goes (vertaler)
Een jonge Franse verzetsstrijdster wordt in Parijs verliefd op een Duitse legervertaler. Hun onmogelijke liefde eindigt tegelijkertijd met de Tweede Wereldoorlog, maar krijgt jaren later een vervolg wanneer hun dochter haar ware afkomst ontdekt.
Titel
Afscheid van Parijs
Auteur
Ruth Druart
Vertaler
Irene Goes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last hours in Paris
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
380 p.
ISBN
9789022596487 (paperback)

Besprekingen

Een roman over liefde en oorlog. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de jaren zestig en volgt het verhaal van de Elise, een Franse vrouw die bij het verzet gaat. Elise wordt echter verliefd op Sebastian, een jonge Duitse soldaat en vertaler. De twee hebben een relatie, maar na de oorlog wordt Sebastian gearresteerd en wordt Elise als verrader bestempeld. Later, in 1960, woont Elise met haar achttienjarige dochter Josephine in Bretagne. Wanneer Josephine ontdekt dat ze de dochter is van een Duitse soldaat die na de oorlog een nieuw leven is begonnen in Engeland, gaat ze naar hem op zoek. Ze vindt Sebastian en vertelt hem dat haar moeder nog leeft, in tegenstelling tot wat hij vernomen had. Sebastian moet kiezen tussen zijn nieuwe Engelse gezin en de terugkeer naar Frankrijk en zijn geliefde Elise. Het boek is in zachtaardige, prettige en toegankelijke stijl geschreven. Ruth Druart woont sinds 1993 in Parijs met haar Franse man en drie zoons en werkt op een i…Lees verder

Over Ruth Druart

Ruth Druart is een Brits auteur.

Biografie

Druart woonde in haar jeugd op het Isle of Wight en studeerde psychologie aan de Universiteit van Leicester. Na kort te hebben gewerkt voor PricewaterhouseCoopers vertrok ze in 1993 naar Parijs waar ze sindsdien woont. Ze gaf les op een internationale school en behaalde een master educatie.

Haar eerste boek While Paris Slept verscheen in 2021 en werd vertaald in meer dan 21 talen, waaronder een vertaling in het Nederlands onder de titel Terwijl Parijs sliep. In 2022 verscheen een tweede boek Last Hours In Paris. In het Nederlands verscheen het boek als Afscheid van Parijs.

Boeken

Lees verder op Wikipedia