Dvd
Engels

Blackadder : the ultimate edition

Rowan Atkinson (acteur), Stephen Fry (acteur), Hugh Laurie (acteur)
Belevenissen van Blackadder in vier episoden van de Engelse geschiedenis plus extra's.
Titel
Blackadder : the ultimate edition
Acteur
Rowan Atkinson Stephen Fry 1957- Hugh Laurie Tim McInnerny 1956- Tony Robinson
Taal
Engels
Uitgever
Limelight, 2014
5 dvd-video's + bonus-dvd
Speelduur
ca. 1000 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Box bevat volledige serie bestaande uit 4 seizoenen, Blackadder's christmas carol, The cavalier years en Blackadder back and Forth BBC productie
EAN
5412012164949

Besprekingen

Complete uitgave van Blackadder, de populaire Britse satirische comedyseries uit de jaren '80. Een vrolijke kijk op belangrijke periodes in de Britse geschiedenis door de ogen van Rowen Atkinson en consorten. Naast de vier officiële series bevat de set ook de vrije bewerking van Dickens' A Christmas Carol getiteld: Blackadder's Christmas carol en de specials The cavelier years - Back and forth en Blackadders Diary. Daarnaast veel extra's waaronder korte interviews met de acteurs en een uitzending waarin de cast 25 jaar na het eerste seizoen terugblikt.

Over Rowan Atkinson

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Rowan Sebastian Atkinson (Consett, County Durham, Engeland, 6 januari 1955) is een Engels komiek, acteur en scriptschrijver. Hij is vooral bekend door zijn rollen op televisie in de satirische sketch-show Not the Nine O'Clock News en de sitcoms Blackadder, Mr. Bean, The Thin Blue Line en later een serieuze rol als Maigret. Hij was ook succesvol met de bewerkingen van Mr. Bean tot de bioscoopfilms Bean en Mr. Bean's Holiday en de films Johnny English, Johnny English Reborn en Johnny English Strikes Again.

Biografie

Atkinson is de jongste van vier kinderen van agrariër Eric Atkinson en Ella May. Hij werd thuis Anglicaans opgevoed.

Atkinson studeerde elektrotechniek aan de Universiteit van Newcastle en behaalde daarna een mastertitel aan het Queen's College van de Universiteit van Oxford.

CarrièreLees verder op Wikipedia