De Romeinse politicus en redenaar Cicero wordt in 58 v. Chr. verbannen uit Rome. Wat volgt zijn vijftien turbulente jaren tot aan Cicero's dood in 43 v. Chr.
Titel
Dictator
Auteur
Robert Harris 1957-
Taal
Engels
Uitgever
London: Hutchinson, 2015
XII, 449 p. : krt.
ISBN
9780091799502 (paperback) 9780091959364 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De Romeinse politicus en redenaar Cicero wordt in 58 v. Chr. verbannen uit Rome. Met het sluiten van het eerste triumviraat door Julius Caesar, Pompeius de Grote en Marcus Crassus, worden Cicero en de senaat in Rome steeds verder onder druk gezet. Het boek gaat over de zeer turbulente vijftien jaar die volgen tot aan Cicero’s dood in 43 v. Chr. Het verhaal wordt verteld door de slaaf Tiro, Cicero’s steun en toeverlaat als het gaat om het documenteren van Cicero’s leven. Na de boeken ‘Imperium’ en ‘Lustrum’* is dit het derde en afsluitende deel van een trilogie, waar de auteur twaalf jaar aan heeft gewerkt. Ze beschrijven de val van de Republiek aan de hand van het leven van Cicero. Dit boek is een combinatie van boeiende, goed gedocumenteerde geschiedenis en zeer sterke, mooi geschreven fictie. Het bevat twee kaarten, een lijst van karakters en verklarende woorden. De auteur (1957) schreef negen succesvolle romans en ook non-fictie. Een aantal van zijn boeken ontving prijzen en is ver…Lees verder

Over Robert Harris

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Robert Harris (Nottingham, Verenigd Koninkrijk, 1957) is een Brits journalist en schrijver.

Levensloop

Na een studie aan de Universiteit van Cambridge werd hij journalist bij de BBC, politiek redacteur van The Observer en columnist bij The Sunday Times en Daily Telegraph. In 2003 werd Robert Harris uitgeroepen tot columnist van het jaar tijdens The British Press Awards. Hij woont in Berkshire, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Hij schreef naast de bestsellers Fatherland (1992) (NL: Vaderland), Enigma (1995), Archangel (1998), Pompeii (2004) en Imperium (2006) een vijftal non-fictie boeken waaronder Selling Hitler (1992) over de vermeende dagboeken van Hitler. Van Fatherland is in 1994 een tv-film gemaakt met Rutger Hauer als Kripo-rechercheur March. Enigma werd in 2001 verfilmd door Michael Apted met Kate Winslet en Dougray Scott.

In…Lees verder op Wikipedia