Boek
Nederlands

Knuf plast in bed

Rik De Wulf (auteur), Gerlinde Vandenberghe (illustrator)
+1
Knuf plast in bed
×
Knuf plast in bed Knuf plast in bed
In de reeks:
Knuf; 1
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Knuffel Knuf heeft in bed heeft geplast. Kamiel is bang dat Knuf misschien wel nooit meer bij hem in bed mag slapen en gaat op zoek naar een oplossing. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Bedplassen
Titel
Knuf plast in bed
Auteur
Rik De Wulf 1958-
Illustrator
Gerlinde Vandenberghe
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
[25] p. : ill.
ISBN
9789054617754 (hardback)

Besprekingen

Oei, wat is het schrikken voor Kamiel als hij op een ochtend wakker wordt en ontdekt dat knuffel Knuf in bed geplast heeft. Straks wordt mama boos en mag Knuf niet meer bij hem slapen! Kamiel probeert het ongelukje te verhullen, maar mama ontdekt toch wat er gebeurd is. Gelukkig is ze niet boos. Het verhaal, dat ondersteund wordt door eenvoudige, vaak paginagrote, collageachtige tekeningen in vrij felle kleuren, wordt op een leuke en vlotte manier verteld. Het gezichtje en de houding van Kamiel op de aansprekende prenten spreken boekdelen. Als lezer leef je met hem mee en begrijp je zijn gevoel van schaamte. Veel kinderen zullen herkenning vinden in de gevoelens van Kamiel. Mede hierdoor kan het verhaal een goed uitgangspunt vormen om het onderwerp bedplassen bespreekbaar te maken. Dit is echter geen ‘must’: het verhaal is ook prima geschikt als vertelling op zich. Volgens de tekst op de achterflap van het vierkante prentenboek is het geschreven voor peuters vanaf dertig maanden, maar…Lees verder

Knuf plast in bed

Op een ochtend wordt Kamiel, een kleuter, wakker. Het bed is nat. Dat heeft zijn knuffel Knuf waarschijnlijk gedaan. Kamiel is bang dat Knuf niet meer bij hem mag slapen. Hij is van plan om alles zelf op te ruimen en het bed te verschonen zodat mama niets merkt. Hierbij heeft hij wel de hulp van de andere knuffels nodig. Maar dat loopt fout en mama komt kijken wat er allemaal gebeurt. Gelukkig is ze niet boos. Alleen moeten Knuf en Kamiel gewassen worden.
Herkenbaar verhaal voor kleuters want elke kleuter heeft wel eens een ongelukje. En misschien probeert hij dan wel de schuld op de knuffel te schuiven. Knuf wordt heel menselijk beschreven: Knuf is opgelucht, Knuf is droevig, de oogjes van Knuf lichten op, hihi gekke Kamiel, denkt Knuf. Knuf is zelfs realistischer dan Kamiel: hoe kan het nu in bed regenen? Jammer genoeg komen zowel Kamiel als Knuf in de illustraties heel wat minder aantrekkelijk uit de verf.

Over Rik De Wulf

Rik De Wulf (Sint-Jans-Molenbeek, 18 juni 1958), ook bekend als Rik DeWulf, is een Belgisch striptekenaar. Samen met Marc Daniëls runde hij Studio Max! tussen 1999 en 2010.

Carrière

De Wulf studeerde economie en moderne talen. Als autodidact leerde hij het vak van striptekenaar en -auteur. In 1984 publiceerde hij de strip Happy in de bijlage van de krant De Standaard – Het Nieuwsblad, dat tot 1989 daarin verscheen. Uitgeverij Infodok gaf in 1985 deze verhalen in albumvorm uit. Het jaar erna publiceerde De Standaard acht kortverhalen over Koning Arthur in hun vakantieboeken. Vanaf 1989 tot 2002 werkte De Wulf voor de studio van Merho die de strip De Kiekeboes maakte.

In 1999 richtte hij samen met Marc Daniëls Studio Max! op. Zij bedachten de strip Stam en Pilou voor de jeugdfilatelie van de Belgische Post, die vanaf 2000 in albumvorm werd uitgebracht. In 2010 v…Lees verder op Wikipedia