Engeland 1200. In de hoop de hand van Lady Marion te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin Hood een bende bij elkaar die de rijke bovenklasse aanvalt om de armen te helpen
Onderwerp
Robin Hood
Titel
Robin Hood
Regisseur
Ridley Scott 1937-
Componist
Marc Streitenfeld
Acteur
Russell Crowe Cate Blanchett
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 150 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Russisch, Oekraïens Ondertiteling: Nederlands, Engels, Ests, Oekraïens Director's cut
EAN
5050582755152

Besprekingen

Amerikaans-Britse historische actiefilm van Ridley Scott (Gladiator; Body of lies), met Russell Crowe (Master and commander), Cate Blanchett (Elizabeth: the golden age), Mark Strong, William Hurt e.v.a. Engeland 1200. In de hoop de hand van Lady Marion te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin Hood een bende bij elkaar die de rijke bovenklasse aanvalt om de armen te helpen. De pers is enthousiast. Coen van Zwol (NRC 12-5-'10) geeft 4 (van 5) balletjes: 'Glossy gefilmd, met Scotts vertrouwde flair voor veldslagen, belegeringen en charges, levert dat een zwierige actiefilm op die zijn clichés - boeren die in een brandend huis worden samengedreven - in een frisse context plaatst.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 12-5-'10) geeft ook 4 (van 5) sterren: 'Sir Ridley Scott maakt van Hood een stoer filmavontuur vol bloedige massascènes met pijlen die lijven doorklieven, veldslagen, belegeringen en veel vuurwerk. Crowe schiet als Robin Hood helemaal in de roos.' Ook Veronica Magazine geeft …Lees verder

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties