Dvd
Engels

Besprekingen

Thriller van Ridley Scott (Alien; Gladiator) naar het boek* van John Pearson. In 1973 wordt de 16-jarige kleinzoon en naamgenoot van oliemagnaat John Paul Getty (Christopher Plummer) in Italië ontvoerd. Getty weigert losgeld te betalen, maar stuurt wel zijn onderhandelaar (Mark Wahlberg), een ex-CIA-man, naar Italië, om de jongen te bevrijden. Pauls moeder Gail Harris (Michelle Williams) is wanhopig en besluit zelf te onderhandelen met de ontvoerders. De inmenging van de sensatiepers maakt de zaak nog ingewikkelder. De recensenten geven 3-4 sterren. André Waardenburg (NRC 9-1-'18) vindt dat het de regisseur niet echt bevredigend gelukt is om de leegte in het leven van Getty te duiden. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 11-1-'18) concludeert: '(...) Ridley Scott maakt van dit waargebeurde drama een pakkende thriller met beklemmende vertolkingen van Williams en de oude Plummer. Niet alles is geslaagd, zeker de afloop niet, maar de film geeft wel een unieke inkijk in een bizarre ontvoeringszaak.'…Lees verder

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia