Boek
Nederlands
Een vrouw heeft een onverwachte ontmoeting met een monster dat is ontsnapt uit het Instituut voor Oceanografisch Onderzoek.
Titel
Mevrouw Caliban
Auteur
Rachel Ingalls
Vertaler
Lisette Graswinckel
Nawoord
Rivka Galchen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mrs Caliban
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Orlando, © 2022
142 p.
ISBN
9789083233840 (hardback)

Besprekingen

Hoe lekker is seks met een hagedis?

De Amerikaanse Rachel Ingalls zocht het uit in de vrolijke horrorfabel Mevrouw Caliban, nu heruitgegeven.

Larry voelt zich niet in zijn sas in Connecticut. Niet omdat hij heimwee heeft naar zijn bakermat New Mexico, maar omdat hij voortvluchtig is. De arm der wet is naarstig naar hem op zoek omdat hij twee mannen heeft vermoord. Eén heeft hij onthoofd, de andere ontweid. Dus sluipt Larry door de tuinen van suburbia op zoek naar eten en een schuilplaats. Met een rammelende maag besluit hij het erop te wagen: hij dringt een keuken binnen. Daar komt hij oog in oog te staan met Dorothy Caliban, een brave huisvrouw die net spaghetti staat te koken. Een andere dame zou misschien luidkeels beginnen te schreeuwen – haar man Fred zit vlakbij, in de woonkamer, te wachten op zijn avondeten – maar Dorothy laat haar goede inborst spreken en biedt de vreemdeling een portie pasta aan. Meer nog, als Larry wil, mag hij in de logeerkamer blijven slapen. Die wordt toch nooit gebruikt.

Misschien kan Dorothy wel wat avontuurlijk gezelschap gebruiken. Haar huwelijk is na het verlie…Lees verder

Een psychologische novelle (142 blz.) over de charme van het onconventionele, gekte en anders-zijn. In een slaperige buitenwijk wijdt Dorothy, die recent haar zoontje is verloren, zich aan het huishouden en wacht tot haar man thuiskomt. Romantiek is het laatste wat ze verwacht. Dan hoort ze een vreemde aankondiging op de radio over een monster dat zojuist is ontsnapt uit het Instituut voor Oceanografisch Onderzoek…'Mevrouw Caliban' is een rijk, intelligent maar soepel geschreven verhaal dat door recensenten onder meer werd vergeleken met King Kong, de verhalen van Edgar Allen Poe, de films van David Lynch, en The Wizard of Oz. Een donker feministisch sprookje dat een voornamelijk literair lezerspubliek zal aanspreken met een voorliefde voor het vreemde en het onverwachte. Met een nawoord van schrijfster Rivka Galchen.Rachel Ingalls (1940-2019) werd geboren in Boston, maar woonde vanaf 1965 in Engeland. 'Mrs. Caliban' werd door de British Book Council uitgeroepen tot een van de twintig…Lees verder