Titel
Fleabag. Seizoen 2 / written by and starring Phoebe Waller-Bridge
Scenarist
Phoebe Waller-Bridge
Acteur
Andrew Scott 1976- Olivia Colman Brett Gelman Hugh Skinner Sian Clifford Bill Paterson Hugh Dennis
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, © 2020
1 dvd-video
Speelduur
6 x 30 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
EAN
5407003482201

Besprekingen

Tweede en laatste seizoen (2019) van een Britse komische tv-serie van Phoebe Waller-Bridge (schrijver van Killing Eve), die zelf de hoofdrol speelt naast onder meer Sian Clifford en Olivia Colman. 'Fleabag' is een jonge vrouw, een licht onaangepaste dertiger die zich een weg probeert te banen door hedendaags Londen. Ze probeert uit te vissen hoe ze in de grote stad van het leven kan genieten en wil dat bij voorkeur helemaal alleen doen, los van haar vrienden. In seizoen 2 lijkt haar café een succes te worden, maar de relatie met haar familie blijft problematisch. Op het verlovingspartijtje van haar vader ontmoet Fleabag een jonge katholieke priester (Andrew Scott) die haar leven volledig op zijn kop zet. Thijs Schrik en Alex Mazereeuw (NRC 19-3-’20): ‘(…) Hilarisch, ongemakkelijk, hartverscheurend en onweerstaanbaar. Twee perfecte seizoenen van zes afleveringen. (…) De slotscène zal weinig mensen onberoerd laten. Waller-Bridge mixt in haar werk humor en cynisme met diepe tragiek. (…)’…Lees verder

Over Phoebe Waller-Bridge

CC BY 3.0 - Foto van/door MTV International on YouTube

Phoebe Mary Waller-Bridge (Londen, 14 juli 1985) is een Britse actrice, filmproducente, scenarioschrijfster en toneelregisseuse.

Biografie

Waller-Bridge werd geboren in Londen waar zij drama studeerde aan het Royal Academy of Dramatic Art.

Waller-Bridge begon in 2009 met acteren in de televisieserie Doctors, waarna zij nog meerdere rollen speelde in televisieseries en films. Zij speelde in onder andere The Iron Lady (2011) en Broadchurch (2015).

Waller-Bridge is naast actrice ook toneelregisseuse bij de DryWrite Theatre Company. Naast het acteren schrijft zij ook toneelstukken voor het theater.

Filmografie

Films

  • 2019 National Theatre Live: Fleabag - als Fleabag
  • 2018 Solo: A Star Wars Story - als L3-37
  • 2017 Goodbye Christopher Robin - als Mary Brown
  • 2015 <…Lees verder op Wikipedia