Boek
Meertalig

Het leven met een gat erin : gedichten

What will survive of us is love
Wat overleven zal is onze liefde

Vooral dankzij dit soort pakkende regels is Philip Larkin (1922-1985) de beroemdste Engelse dichter van de tweede helft van de vorige eeuw geworden. Tot de andere prettige eigenschappen van zijn poëzie horen de relatief eenvoudige taal en de onthoudbaarheid.
Bij zijn leven verschenen van Larkins hand drie vol
Titel
Het leven met een gat erin : gedichten / Philip Larkin; vertaald en van een inleiding en toelichtingen voorzien door Jan Pieter van der Sterre
Auteur
Philip Larkin
Vertaler
Jan Pieter van der Sterre
Taal
Meertalig, Nederlands, Engels
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij IJzer, © 2022
236 p.
Aantekening
Tweetalige uitgave
ISBN
9789086842469 (paperback)

Over Philip Larkin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Humphrey Ocean

Philip Arthur Larkin (Coventry, 9 augustus 1922 – Hull, 2 december 1985) was een Engels schrijver, dichter en jazz-criticus. Hij werd geassocieerd met The Movement.

Philip Larkin werd geboren als zoon van Sydney Larkin, wethouder van Financiën ("city treasurer") van Coventry, en Eva Emily Day. Hij ging naar school in het City's King Henry VIII School in Coventry, daarna ging hij naar St. John's College van de Universiteit van Oxford. Hij kon hier met enig geluk zijn diploma behalen. De oorlog was namelijk al begonnen en Larkin werd opgeroepen door het Britse leger maar werd afgekeurd doordat hij slecht zag.

Na zijn studie ging Larkin weer bij zijn ouders wonen, waarna hij in 1943 bibliothecaris werd in Shropshire. Eerder al, in 1940, was Larkins eerste gedicht 'Ultimatum' gepubliceerd in The Listener, en ook in 1943 verschenen A Stone Church Damaged By A Bomb, 'Mythological Introduction' en I dreamed of an out-thrust arm of land<…Lees verder op Wikipedia