Dvd
Italiaans
Een Armeense familie in Turkije krijgt in 1915 te maken met een Turkse zuiveringsactie
Titel
La masseria delle allodole
Andere titel
Het landhuis van de leeuweriken
Regisseur
Paolo Taviani Vittorio Taviani
Componist
Giuliano Taviani
Naar het werk van
Antonia Arslan
Acteur
Paz Vega Moritz Bleibtreu Alessandro Preziosi
Taal
Italiaans
Uitgever
Homescreen, [2010]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
155 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249474951

Besprekingen

Een historisch drama uit 2007 van de Italiaanse broers Paolo en Vittorio Taviani (Kaos; Tu ridi; Padre padrone), gebaseerd op de roman 'Het huis met de leeuweriken' van Antonia Arslan. Het verhaal begint in 1915 in een Turkse provinciestad. De welvarende Armeense familie Avakian is goed geïntegreerd en denkt veilig te zijn voor de groeiende anti-Armeense stemming. Toch worden alle mannelijke familieleden vermoord door Turkse soldaten. De vrouwen worden meegenomen op een barre tocht richting Aleppo, een stad die in het huidige Syrië ligt. In de hoofdrollen onder andere de Spaanse Paz Vega (Lucía y el sexo) en de Duitse Moritz Bleibtreu (Lola rennt; Das Experiment). Alle personages – Armeniërs, Turken, Grieken, Syriërs, Spanjaarden, Italianen – spreken Italiaans. Patricia Smagge (Movie2Movie, i): '(...) Technisch is de film tot in de puntjes verzorgd (...) Het oogt allemaal episch en indrukwekkend, maar het ontbreekt een beetje aan een ziel. (...) Desondanks zal de film, alleen al vanwe…Lees verder

Over Paolo Taviani

Paolo Taviani (San Miniato, 8 november 1931) is een Italiaans filmregisseur.

Paolo Taviani debuteerde samen met zijn broer Vittorio in de jaren 50. Aanvankelijk draaiden ze documentaires. Vanaf 1962 regisseerden ze ook speelfilms. Zij braken internationaal door met de film Padre padrone (1977) die de Gouden Palm won op het Filmfestival van Cannes. Daarnaast wonnen ze met het docudrama Cesare deve morire (2012) de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn. Hun gestileerde films zijn doordrongen van symboliek, maar ze zijn toch toegankelijk voor een breed publiek. Ze spelen zich dikwijls af in het zuiden van Italië. De broers Taviani werkten altijd samen.

Filmografie

  • 1962: Un uomo da bruciare
  • 1967: I sovversivi
  • 1968: Sotto il segno dello scorpione
  • 1974: Allonsanfàn
  • 1977: Padre padrone
  • 1982: La notte di San Lorenzo
  • Lees verder op Wikipedia