Boek
Engels

Death in her hands

Ottessa Moshfegh (auteur)
Een oudere vrouw probeert een nieuw, rustig bestaan op te bouwen, maar een briefje met een raadselachtige tekst wordt voor haar een obsessie.
Onderwerp
Eenzaamheid, Obsessies
Titel
Death in her hands
Auteur
Ottessa Moshfegh
Taal
Engels
Uitgever
New York: Penguin Press, 2020
259 p.
ISBN
9781984880833 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Na de dood van haar man koopt de bejaarde Vesta ver weg een stuk land met een meer, een bos en een hut. Ze hoopt hier met haar hond een rustig idyllisch bestaan te leiden. Dit gaat goed tot ze op haar pad een briefje vindt met de tekst: 'Haar naam was Magda. Niemand zal ooit weten wie haar vermoord heeft. Ik was het niet. Hier ligt haar lichaam.' Verder is er niets te zien. Vesta gaat niet naar de politie, maar begint te fantaseren over het slachtoffer en de briefschrijver. Gaandeweg wordt de sfeer om haar heen grimmiger, maar is dat werkelijkheid of waan? Want ook haar herinneringen krijgen een donker randje. Goed geschreven verhaal, hoewel het fantasiegedeelte wel wat lang duurt. Leest aanvankelijk als een detective, gaandeweg slaat de twijfel toe bij de lezer. Ottessa Moshfegh (1981) is een Amerikaanse schrijfster met Kroatische en Iraanse roots.

Over Ottessa Moshfegh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Ottessa Moshfegh (geboren in Boston op 20 mei 1980) is een Amerikaanse schrijfster.

Prijzen

Haar debuutroman, Eileen, won de Hemingway Foundation/PEN award en werd geshortlist voor de Man Booker Prize. In 2018 werd de O. Henry Award aan haar toegekend.

Bibliografie

  • (nl) Ottessa Moshfegh, Mijn jaar van rust en kalmte. Hollands Diep (2018). Geraadpleegd op 29 januari 2019. Originele titel: (en) My year of rest and relaxation
  • (nl) Ottessa Moshfegh, Eileen. Hollands Diep (2015). Geraadpleegd op 29 januari 2019. Originele titel: (en) Eileen
Lees verder op Wikipedia