Boek
Nederlands
Een 17-jarig meisje uit Nebraska wil een nieuw leven opbouwen in New York, maar een bloedige misdaad begaan door haar broer roept haar dromen een halt toe.
Titel
Weg naar nergens
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Ralph Aarnout Willem Theodoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Strasse nach Nirgendwo : Roman
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2022
414 p.
Aantekening
Nele Neuhaus schreef in het verleden onder haar meisjesnaam Nele Löwenberg, herdrukken werden gepubliceerd onder de naam Nele Neuhaus.
ISBN
9789021429410 (paperback)

Besprekingen

Een spannende familieroman over een jonge vrouw op zoek naar haar wortels. De zeventienjarige Sheridan Grant verlaat na een ruzie haar ouderlijk huis in Nebraska om haar geluk als zangeres te beproeven in New York. Als haar broer Esra een bloedige misdaad begaat vallen haar dromen echter in duigen. Om de pers en de beschuldigingen van haar adoptiemoeder Rachel te ontvluchten, begint Sheridan aan een reis door Amerika. Ondertussen ontdekt rechercheur Jordan Blystone een dertig jaar oud familiegeheim. Rachel wordt voor de rechter gedaagd, en Sheridan komt voor een moeilijke beslissing te staan... ‘Weg naar nergens’ is in een prettige, toegankelijke stijl geschreven. De Duitse Nele Neuhaus (1967) publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met de thriller 'Sneeuwwitje moet sterven'. Sindsdien publiceerde ze meerdere boeken, waaronder inmiddels drie in Duitsland populaire delen in de reeks rond het personage Sheridan Grant.

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia