Boek
Nederlands

De vier inzichten : wijsheid van de Tolteken

Miguel Ruiz (auteur)
+1
De vier inzichten : wijsheid van de Tolteken
×
De vier inzichten : wijsheid van de Tolteken De vier inzichten : wijsheid van de Tolteken

De vier inzichten : wijsheid van de Tolteken

De Tolteekse auteur geeft vier inzichten om een vrij en gelukkig mens te worden.
Onderwerp
Levenskunst, Tolteken
Extra onderwerp
Spiritualiteit ; indianen
Titel
De vier inzichten : wijsheid van de Tolteken / Don Miguel Ruiz
Auteur
Miguel Ruiz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The four agreements
Editie
12e herz. en vernieuwde uitgave
Uitgever
Deventer: Ankh-Hermes, 2016
141 p.
ISBN
9789020212587 (hardback)

Besprekingen

Op een doeltreffende, soms wat confronterende manier geeft de schrijver vier inzichten om een gelukkig en vrij mens te worden. Het boek raakt je, laat je heel goed zien in wat voor een 'droom' de mensheid leeft, maar geeft tegelijkertijd de 'tools' om uit deze droom te ontwaken. Het is een boodschap van liefde en predikt tegelijkertijd tegen de angst. De vier inzichten (wees onberispelijk in je woorden, vat niets persoonlijk op, ga niet uit van veronderstellingen, doe altijd je best) spreken in principe voor zichzelf, maar door de uitgebreide uitleg en de voorbeelden die erbij gegeven worden, gaan ze leven en dringen ze langzaamaan door tot je bewustzijn. Dit boek kan ingedeeld worden in de categorie Neale Donald Walsch; degenen die zich aangesproken voelen door diens boek 'Een ongewoon gesprek met God' zullen zich zeker ook aangesproken voelen door deze vier inzichten. Het boek is goed leesbaar en heeft een overzichtelijke indeling. Omslagfoto in kleur met in vier kadertjes een plant…Lees verder

Over Miguel Ruiz

Don Miguel Ángel Ruiz Macías (1952), beter bekend als Don Miguel Ruiz, is een Mexicaans schrijver van spirituele en neosjamanistische teksten, leraar en sjamaan. Zijn werk maakt deel uit van de New Age beweging, die zich baseert op oude leren om spirituele verlichting te bereiken. Het werk van Ruiz is beïnvloed door Carlos Castaneda, schrijver van The Teachings of Don Juan. Volgens Watkins Magazine was hij in 2014 een van de honderd invloedrijkste levende personen.

Biografie

Don Miguel Ruiz werd geboren op het platteland van Mexico als de jongste van dertien kinderen. Hij studeerde medicijnen en werd chirurg. Na een bijna-doodervaring ging hij zich weer in de leer van zijn voorouders verdiepen en werd sjamaan. Zijn moeder Sarita, een curandera (healer) en zijn grootvader, een sjamaan, waren zijn leraren. Daarna vertrok hij naar de Verenigde Staten.

Hoewel van de cultuur van de Tolteken geen gesc…Lees verder op Wikipedia