Boek
Nederlands

Iedereen begint in het klein : geboortegedichten

Max Temmerman (samensteller), Evelien Degeyter (illustrator)
+1
Iedereen begint in het klein : geboortegedichten
×
Iedereen begint in het klein : geboortegedichten Iedereen begint in het klein : geboortegedichten

Iedereen begint in het klein : geboortegedichten

In blijde verwachting? Je hebt al een naam gekozen, maar je bent nog op zoek naar gepaste woorden? Zoek niet verder. Iedereen begint in het klein bevat gebalde gedichten voor wie nood heeft aan mooie, warme, gloedvolle woorden om je verbazing, ongeduld en hoop het best te omschrijven.
Enkele van de meest getalenteerde dichters uit België en Nederland schreven voor deze bundel geboortegedicht
Onderwerp
Geboorte
Titel
Iedereen begint in het klein : geboortegedichten / samenstelling en voorwoord Max Temmerman
Samensteller
Max Temmerman 1975-
Illustrator
Evelien Degeyter
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: B&L, 2022
95 p. : ill.
ISBN
9789463938617 (hardback)

Over Max Temmerman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Zpeeters

Max Temmerman (Brasschaat, 1975) debuteerde in 2011 met de opgemerkte bundel Vaderland, goed voor een nominatie van de C. Buddingh'-prijs 2012. In oktober 2013 verscheen de succesvolle opvolger Bijna een Amerika. Die bundel kaapte de Herman de Coninck Publieksprijs weg en werd genomineerd voor de Jo Peeters Poëzieprijs 2014 en de J.C. Bloemprijs 2015.

In september 2015 verscheen Temmermans derde bundel Zondag acht dagen, te lezen als het sluitstuk van een drieluik over tijd. Zo universeel immers Temmermans onderwerpen, zo kenmerkend borstelt de dichter het leven hier en nu met trefzekere penseelstreken. In januari 2017 verscheen het luisterboek De meeste mensen die ik ooit ben geweest, een selectie van vijftig gedichten uit dit drieluik, ingesproken door acteur Gene Bervoets.

In 2019 zag Huishoudkunde het licht.

Max Temmerman schrijft gedichten voor de Eenzame Uitvaart te Antwerpen, een initiatief waarbij een passend gedicht bij de…Lees verder op Wikipedia