The heart goes last

Margaret Atwood (auteur)

The heart goes last

Genre:
Een wanhopig jong stel krijgt een huis, baan en nieuw leven aangeboden mits ze om de maand hun nieuwe woning een maand lang verruilen voor een gevangeniscel.
Extra onderwerp
Financiële crisis (2007-)
Titel
The heart goes last
Auteur
Margaret Atwood
Taal
Engels
Uitgever
New York: Talese, 2015
308 p.
ISBN
9780385540353 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Dit nogal enge en spannende verhaal speelt zich af in een experimentele gemeenschap ergens in de V.S. Wanneer Charmaine en Stan, een jong getrouwd stel, alles verliezen en in hun auto moeten leven, worden ze wanhopig. Dan zien ze een reclame voor Consilience, een experimentele gemeenschap waar mensen een woning, een baan en een nieuw leven worden beloofd als ze ermee akkoord gaan om, om de maand, hun woning in te ruilen voor een gevangeniscel. Ze gaan er meteen op in, ook al klinkt het te mooi om waar te zijn. In het begin is het dat ook, maar langzamerhand komen er kleine scheurtjes in hun leven: ze raken emotioneel betrokken bij hun 'alternates', de mensen die in hun huis wonen als zij in de gevangenis zitten. Het verhaal begint nogal rustig, maar wordt alsmaar spannender en enger, zeker als kleine stukjes informatie uitlekken. Verrassend goed geschreven.

Over Margaret Atwood

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vanwaffle

Margaret Eleanor Atwood OC (Ottawa, 18 november 1939) is een van Canada's belangrijkste hedendaagse schrijvers. Ze is dichteres, romanschrijfster, literair criticus, feministe en politiek activiste. Ze krijgt zowel nationale als internationale erkenning.

Leven

Margaret Atwood is geboren in Ottawa in Ontario, en is de tweede van drie kinderen van Carl Atwood, een entomoloog, en Margaret Killiam, een diëtiste. Omdat haar vader veel onderzoek deed in de uitgestrekte bossen van Canada spendeerde ze veel van haar jonge jaren in afgelegen gebieden van Noord-Ontario, en pendelde heen en weer tussen Ottawa, Sault St. Marie en Toronto, en zat zo op veel verschillende scholen. Ze werd een enthousiast lezer, en begon op haar 16e te schrijven.

Vanaf 1957 studeerde ze aan de Victoria Universiteit in Toronto, en behaalde haar Bachelor of Arts-graad in Engels, met als bijvakken filosofie en Frans. Ze studeerde vanaf 1961 aan het Radcliffe C…Lees verder op Wikipedia