Boek
Nederlands

Halfbakken Hendrik

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
Halfbakken Hendrik
×
Halfbakken Hendrik Halfbakken Hendrik
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Troet de koe woont op de biologische boerderij van boer Tonus. Maar het zorgeloze leventje van de dieren wordt bedreigd, want boer Tonus moet zijn boerderij verkopen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Halfbakken Hendrik
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2015
116 p. : ill.
Aantekening
Vervolg op de Troet-reeks
ISBN
9789461313683 (hardback)

Besprekingen

Troet (een koe) vertelt een verhaal over de boerderij van biologische boer Tonus. Tonus verdient te weinig geld en moet misschien de boerderij verkopen aan bio-industrieboer Mutz. Troet helpt ook stier Hendrik die graag wil vliegen. Kunnen ze Tonus helpen? Het spannende en grappige verhaal bevat veel Vlaamse woorden zoals: amai, petanque en welgekomen. Ook worden er verbasterde spreekwoorden gebruikt.: op de poot helpen, dat geef ik je op een blaadje. Dit en het gebruik van veel moeilijke woorden (meesmuilen, jolijt, kriepen) bemoeilijkt het lezen. Het verhaal is in vlotte stijl geschreven en bevat veel dialogen. De vele goed uitgewerkte personages hebben herkenbare namen: Donkie de ezel, Bokke de geit, dhr. Poenders en mevr. Cluys. Het boek bevat een aantal karikaturale gedetailleerde, vaak paginagrote illustraties. Sommige daarvan zijn in kleur. Derde, zelfstandig te lezen, boek uit de Troet-reeks*. De auteur is een bekende Vlaamse jeugdboekenschrijver. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, z…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties