Daisy
Nederlands

De ridders van de geflambeerde onderbroek

Marc De Bel (auteur)
+1
De ridders van de geflambeerde onderbroek
×
De ridders van de geflambeerde onderbroek De ridders van de geflambeerde onderbroek

De ridders van de geflambeerde onderbroek

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De 'ridders' willen de zeepkistenrace winnen, maar een stel 'rijkeluispubers' proberen dit te verhinderen. En dan is Wiebe ook nog verliefd ! Vanaf ca. 11 jaar.
Extra onderwerp
avontuur, luisterboeken
Titel
De ridders van de geflambeerde onderbroek / Marc de Bel ; ill. Jan Bosschaert
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2002
1 cd
Speelduur
02:43

Besprekingen

Zelfstandig te lezen 'Kruisemboek'; eerder verscheen o.a. 'De katten van Kruisem*. De 'Ridders' doen tijdens de kermis mee met de zeepkistenrace. Wiebe wordt verliefd op de in Kruisem logerende Kitty; zij wordt ook lid van de club. Twee patserige 'rijkeluispubers' zullen ook aan de race meedoen. Kas had eerder een conflict met hen: zij zinnen op wraak en belagen de vrienden. Ze rijden Kas van de weg en hij geraakt in het ziekenhuis: toch lukt het om derde te worden. Tevens spelen zaken als verzet tegen de bouw van een fabriek en opknappen van de Veldkapel. Het verhaal wordt chronologisch verteld vanuit het perspectief van de verliefde Wiebe. Vlot leesbaar met veel dialogen en in zeer populair, op de doelgroep gericht taalgebruik. Bewust grappig geschreven verhaal, dat wat overdreven kan aandoen, maar waarvoor zeker een publiek is. Met zwartwit karaktertekeningen, veel actie en in de huidige maatschappij spelende onderwerpen. Bij de sfeer van het verhaal passende potloodtekeningen; dui…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia