Boek
Nederlands

Journalistiek in tijden van fake news : een gewetensonderzoek van een insider

Luc Pauwels (auteur)
+1
Journalistiek in tijden van fake news : een gewetensonderzoek van een insider
×
Journalistiek in tijden van fake news : een gewetensonderzoek van een insider Journalistiek in tijden van fake news : een gewetensonderzoek van een insider

Journalistiek in tijden van fake news : een gewetensonderzoek van een insider

'Doen we als mainstream media onze job wel goed genoeg?'
Het is een vraag die VRT-onderzoeksjournalist Luc Pauwels al jaren bezig houdt. Want hij ziet te veel verontrustende alarmsignalen. Zo maakte 'De Journalist' In februari 2021 een themadossier over vertrouwen in de media.

De conclusie: 'Een krappe helft van de Vlamingen heeft veel of voldoende vertrouwen in de media: 51 %. Dat

Extra onderwerp
journalistiek
Titel
Journalistiek in tijden van fake news : een gewetensonderzoek van een insider
Auteur
Luc Pauwels 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Tielt]: Kritak, 2022
247 p.
ISBN
9789401484381 (paperback)

Besprekingen

In ‘Journalistiek in tijden van fake news’ onderzoekt Luc Pauwels hoe het vertrouwen in journalistiek heeft kunnen dalen, en de rol van nepnieuws in het politieke discours. Ook beschouwt hij de toon van het publieke debat, en hoe deze de samenleving verhardt. Daarbij is Pauwels ook kritisch op de zogeheten mainstream media, die zelf ook fouten blijken te maken. Informatief maar onderhoudend geschreven. Het boek zal speciaal in het onderwerp geïnteresseerde lezers aanspreken. Luc Pauwels (1940) is VRT-onderzoeksjournalist. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Luc Pauwels

Luc Pauwels (1966) is een Belgisch journalist die werkt voor de VRT.

Opleiding

Pauwels volgde basis- (1972-1978) en secundair onderwijs (1978-1984) aan het Sint-Jozefsinstituut in Ternat. Vervolgens trok hij naar de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven), waar hij bachelor Engels-Germaanse talen (1984-1986) werd en vervolgens een master behaalde in Germaanse filologie en communicatiewetenschappen (1986-1990).

Werk

Pauwels deed van januari 1993 tot oktober 1995 onderzoek naar IT-toepassingen voor taallaboratoria aan de FUCaM. Vervolgens werkte hij vijf jaar als onderzoeker en adviseur aan de KU Leuven. In maart 2000 ging hij aan de slag als journalist bij de VRT. Hij wordt door het publiek als de energiespecialist van de nieuwsdienst gezien. In 2017 won hij 'De pen van Apache' voor zijn werk dat leidde tot Dieselgate.

Controverse

In 2012 schr…Lees verder op Wikipedia