Boek
Nederlands

Rik en de natuur

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik en de natuur
×
Rik en de natuur Rik en de natuur

Rik en de natuur

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik gaat met zijn ouders de natuur in. Ze wandelen over de heide en door het bos waar ze een hertje en andere dieren zien. Daarna bouwen ze een bijenhotel, want dat is goed voor de natuur. Prentenboek met elf thematische zoekplaten, met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Natuur
Titel
Rik en de natuur / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789002272752 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat zoekboek uit de uitgebreide reeks met Rik in de hoofdrol. In dit deel trekt Rik met zijn ouders de natuur in, maar eerst gaan ze met de juf naar de tuin. Met zijn ouders wandelt Rik over de heide waar ze een schaapherder tegenkomen. In het bos zien ze een hertje. Daarna bouwen ze een bijenhotel, want dat is goed voor de natuur. Tot slot slapen ze in een tent onder een sterrenhemel. Grote vertelplaten vertellen de avonturen van Rik zoals we van deze auteur gewend zijn: met vrolijke kleuren, ronde snoeten, vette, zwarte omlijning en een grote dosis plezier dat van de prenten afspat. Het begeleidende verhaaltje kan voorgelezen of verteld worden, maar de heerlijke vertelplaten nodigen jonge kinderen vooral uit tot zelf vertellen. Als je dan ook nog Sam de poes op elke plaat hebt gevonden, kun je met de zoekopdrachten onder aan de pagina’s aan de slag. Kleuren, vormen, cijfers, vertel- en duidvragen en nog veel meer vragen komen dan als vanzelfsprekend al spelend aan de orde…Lees verder

Rik en de natuur

In dit nieuwe zoekboek gaat Rik wandelen in de natuur. Op school mag Sam met de juf en z'n vriendjes in de tuin. Met het groen dat ze in de tuin vonden, kunnen ze knutselen in de klas. De volgende dag gaat Rik met mama en papa een grote wandeling maken in het bos. Ze zien er heel wat mooie bosdieren zoals een uil. Wanneer ze nadien bij de vijver komen, zien ze de vlinders fladderen, bijtjes zoemen rond, vissen zwemmen in de vijver. En dan zien ze plots een hertje lopen. Tijdens de picnic op een bankje zien ze een everzwijn met kleintjes. Later wandelt de herder met de schapen voorbij. Wanneer ze tenslotte met de fiets naar huis rijden, besluit papa om een bijenhotel te knutselen voor in de eigen tuin. Als kers op de taart gaan ze vannacht buiten slapen in de tent. Gezellig!Dit vrolijke boek in felle kleuren zet kleuters aan om goed te kijken en te zoeken. Op elke dubbele bladzijde wordt een bepaald aspect uit de natuur bekeken. Onderaan staan gevarieerde zoekopdr…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia