Boek
Nederlands

Hallo dino! : Karels grote boek over dinosaurussen

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Hallo dino! : Karels grote boek over dinosaurussen
×
Hallo dino! : Karels grote boek over dinosaurussen Hallo dino! : Karels grote boek over dinosaurussen

Hallo dino! : Karels grote boek over dinosaurussen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Karel gaat met zijn ouders naar het dinomuseum. Hij ziet er skeletten, pootafdrukken, eieren van dinosaurussen en hij hoort over onderzoek van archeologen naar dino’s. Prentenboek met kleine en paginagrote eenvoudige kleurenillustraties in gemengde techniek, met zoekvragen, weetjes, opdrachten en verhaaltjes. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Hallo dino! : Karels grote boek over dinosaurussen / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[52] p. : ill.
ISBN
9789044840315 (hardback)

Besprekingen

Het bekende kinderboekfiguurtje Karel gaat met zijn ouders naar het dinomuseum. Hij ziet er skeletten, pootafdrukken, dino-eieren en krijgt informatie over het dino-onderzoek door archeologen. Van een aantal soorten wordt achtergrondinformatie gegeven. Aan het eind van de dag droomt Karel over wat hij gezien en beleefd heeft. In de vrij uitgebreide tekst wordt verteld over het uitstapje, aangevuld met eenvoudig verwoorde informatie. De lezer wordt betrokken bij de informatie door de vele vragen die in de tekst gesteld worden en de spelletjes en opdrachten, zoals een telopdracht en een schaduwspel. In een apart verhaal wordt verteld dat Karels vriendjes op bezoek komen en zij een dinomiddag houden. De illustraties zijn in de herkenbare gestileerde stijl, met dik omlijnde figuren, ingekleurd met grove penseelstreken. De tekst is afgedrukt in een duidelijk zwart lettertype, op een witte of gekleurde ondergrond. Leuk en leerzaam informatief prentenboek over een aansprekend onderwerp. In d…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia