Boek
Nederlands

De Kerstman en de kerstmuisjes

Liesbet Slegers (auteur)

De Kerstman en de kerstmuisjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De kerstman vertelt een mooi verhaal over de kerstmuisjes. En weet jij waar de laarzen van de kerstman zijn gebleven? Help je zoeken en tellen, en zing je ook een kerstliedje mee? Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties, verhaaltjes, liedjes en zoekplaten over Kerstmis. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes
Titel
De Kerstman en de kerstmuisjes / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[52] p. : ill.
ISBN
9789044834581 (hardback)

Besprekingen

Bijna vierkant prentenboek over Kerstmis. Na een korte kennismaking met de Kerstman, het kerstelfje en het rendier vertelt de Kerstman in het eerste verhaal hoe ze kennis gemaakt hebben met de kerstmuizen. Als de kerstelfjes druk zijn én ziek worden, zijn de kerstmuizen de redders in nood. Daarna volgt, in stripvorm, het verhaal van de ‘verdwenen laarzen van de Kerstman’. Hij zoekt overal en als hij uiteindelijk dan maar zonder laarzen naar buiten wil gaan, wacht hem een verrassing! Na de verhalen volgen diverse zoekpagina’s, o.a. voorwerpen zoeken met een vertelplaat, vormen en pakjes bij elkaar zoeken en zoek de verschillen. Versjes, liedjes en een laatste kleine vertelling maken dit kerstboek compleet. Naast de veelheid van activiteiten, zijn het vooral de prenten die de show stelen. Door de tekenstijl van Liesbet Slegers, met felle kleuren, zwarte lijnen, aangevuld met hier en daar een element uit de werkelijkheid dat als fotocollage is toegevoegd (echt stro, hout, dennentakken), …Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia