Boek
Nederlands

Vliegoefeningen : graphic poem Guido Gezelle

Lies Van Gasse (illustrator), Geert Buelens (inleider), Guido Gezelle (naar het werk van)
Guido Gezelle schreef enkele van de mooiste natuurgedichten uit de Nederlandse literatuur. Lies Van Gasse gaat in Vliegoefeningen volop in dialoog met een selectie uit die natuurgedichten van Guido Gezelle. Ze weeft hierrond een 'graphic poem' en voorziet ze ook van een nieuwe context. Zo verkent dit boek wat Gezelles natuurlyriek verbindt met onze leefwereld.
Titel
Vliegoefeningen : graphic poem Guido Gezelle
Illustrator
Lies Van Gasse
Inleider
Geert Buelens
Naar het werk van
Guido Gezelle 1830-1899
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Poëziecentrum, 2021
85 p. : ill.
Aantekening
Deze bundel is een coproductie van Lies Van Gasse, het Poëziecentrum en het Guido Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge naar aanleiding van het eigentijdse belevingsplatform gezelle.be.
ISBN
9789056551698 (paperback)

Over Lies Van Gasse

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Lies Van Gasse (Sint-Niklaas, 7 oktober 1983) is een Vlaams dichter en kunstenaar. In 2022 werd ze samen met Yannick Dangre, Lotte Dodion, Ruth Lasters en Proza-K tot stadsdichter van Antwerpen benoemd.

Leven

Lies Van Gasse studeerde Illustratieve Vormgeving aan de Karel de Grote-hogeschool (Campus Sint-Lucas) te Antwerpen waarna ze zich toespitste op schilderkunst aan de Accademia di Brera in Milaan. In 2005 werd Lies Van Gasse "Meester in de Beeldende Kunst". Van Gasse won al op jonge leeftijd diverse poëzieprijzen en werd in 2009 benoemd tot aanstormend talent in het Waasland. In 2022 werd ze samen met Yannick Dangre, Lotte Dodion, Ruth Lasters en Proza-K voor twee jaar tot stadsdichter van Antwerpen benoemd.

Exposities

  • Out of Control Goes Wide (2005) Diverse cultuurcentra
  • Sylvia (2010) Galerie Link, Gent
  • Sylvia (2010) Bibliotheek Permeke, Antwerpen
  • kuns…Lees verder op Wikipedia