Boek Nederlands

Het ellendige eerste boek

Lemony Snicket (auteur), Brett Helquist (illustrator), Huberte Vriesendorp (vertaler)

Het ellendige eerste boek

Lemony Snicket (auteur), Brett Helquist (illustrator), Huberte Vriesendorp (vertaler)
  • Vanaf 9-11 jaar

Alle exemplaren uitgeleend

De ouders van Violet, Claus en Roosje Baudelaire komen om bij een brand. Ze komen bij graaf Olaf in huis, die een harteloze schurk blijkt te zijn en achter hun fortuin aan zit. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Het ellendige eerste boek
Auteur
Lemony Snicket
Illustrator
Brett Helquist
Vertaler
Huberte Vriesendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bad beginning
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
151 p. : ill.
Aantekening
Verscheen eerder als 'Het bittere begin'
ISBN
9789401444637 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Schaarbeek

zondag: Gesloten
maandag: 12:00 - 19:00
dinsdag: 12:00 - 16:00
woensdag: 12:00 - 19:00
donderdag: 12:00 - 16:00
vrijdag: 12:00 - 19:00
zaterdag: 10:00 - 13:00

Adres

Lambermontlaan 224
1030 Schaarbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 245 32 90
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 16/03/2019
Uitgave
Lannoo, 2017
Plaats in de bib
Jeugd Leesboeken 10+
SNIC

Besprekingen

Een fantasieverhaal over twee zusjes en een broertje die door allerlei rampen worden achtervolgd. Op de achterflap wordt gewaarschuwd dat het een onplezierig verhaal is, zodat je het meteen kunt wegleggen. Ga je de uitdaging aan, dan lees je dat het boek niet alleen niet goed afloopt (anders geen stof voor vervolg, want dit is het eerste deel van een meer dan tiendelige serie*), maar niet eens goed begint en dat er tussendoor ook weinig goeds gebeurt. De complete uitdaging om je te laten meeslepen door een vlot verteld, goed geschreven en spannend verhaal, met levendige dialogen en opgebouwd uit (uiteraard) 13 hoofdstukjes. Begrijpelijk taalgebruik met 'en passant' uitleg van moeilijker gekozen benamingen als afstandelijk, letterlijk-figuurlijk, in loco parentis en eerste indrukken. Gemoedstoestanden worden uitgelegd, goede karaktertekening. Elk hoofdstuk begint met een eng aandoende fijne potloodtekening, passend bij de tekst; serie-omslag. In 2004 verfilmd met Jim Carrey in de hoof…Lees verder

Over Lemony Snicket

Lemony Snicket, pseudoniem van Daniel Handler (San Francisco, 28 februari 1970) is een Amerikaans auteur en scenarioschrijver. Hij is de schrijver van de serie A Series of Unfortunate Events (Ellendige avonturen).

Lemony Snicket is tevens een personage in de verhalen. Hier is hij een paranoïde schrijver die in zijn boeken alle moeilijke woorden omstandig uitlegt. Zijn manier van schrijven is humoristisch: als hij eenmaal begonnen is over een "saai" onderwerp te schrijven gaat hij er heel lang op door.

Boeken

Ellendige avonturen (A Series of Unfortunate Events)

Ellendige avonturen gaat over drie kinderen (Violet, Claus en Roosje Baudelaire) die na een brand hun ouders kwijtraken. Ze worden ondergebracht bij Graaf Olaf, die op hun fortuin u…Lees verder op Wikipedia

Suggesties