Weg van het systeem : wakker in een ander tijdperk

Kris Peeters (auteur)
+1
Weg van het systeem : wakker in een ander tijdperk
×
Weg van het systeem : wakker in een ander tijdperk Weg van het systeem : wakker in een ander tijdperk

Weg van het systeem : wakker in een ander tijdperk

Kritische beschouwing van het huidige maatschappelijke systeem dat volgens de auteur zijn eigen crises genereert, met ideeën voor een volledig ander systeem en bijbehorende toekomstvisie.
Titel
Weg van het systeem : wakker in een ander tijdperk
Auteur
Kris Peeters 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2022
328 p.
ISBN
9789460019586 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een kritische verhandeling van Kris Peeters over hoe de laatste vijftig jaar bestaat uit een aaneenschakeling van crises (o.a. olie-, vluchtelingen-, bankencrisis). Hij pleit voor een ander systeem, omdat volgens hem het huidige systeem zijn eigen crises genereert. Hij schetst een nieuwe toekomstvisie waarbij figuren als Escher, Jezus van Nazareth en Rupsje Nooitgenoeg de revue passeren. Nuchter en wetenschappelijk geschreven. Met name voor een geoefende, maatschappelijk-geïnteresseerde lezersgroep. Kris Peeters (1970) is een Belgische auteur.

Over Kris Peeters

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Kris Peeters (21 mei 1964) is een Belgische mobiliteitsdeskundige. Van opleiding is hij socioloog.

Omdat hij een naamgenoot is van CD&V-politicus Kris Peeters, laat hij zich weleens "de andere Kris Peeters" noemen.

Kris Peeters was de eerste fietsambtenaar bij de stad Antwerpen. Nadien werd hij zelfstandig consulent en lector aan de opleiding verkeerskunde van het Hogeschool PXL in Hasselt.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 werd Peeters schepen van mobiliteit in Herentals voor Groen!. Hij is niet meer politiek actief.

Peeters schreef drie boeken over mobiliteit. Peeters is kritisch over het huidige autobeleid in Vlaanderen, maar verzet zich niet tegen de auto op zich. Wel bepleit hij de invoer van het rekeningrijden en is hij kritisch over het fiscaal beleid dat wordt gevoerd met betrekking tot bedrijfswagens.

In 2014 werd Peeters genomineerd voor de titel 'meest inspirerende verkeerskundige 2014' door het Nederlandse vakblad Verkeer…Lees verder op Wikipedia