Boek
Nederlands

Anna's grote emotieboek

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna's grote emotieboek
×
Anna's grote emotieboek Anna's grote emotieboek

Anna's grote emotieboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Anna voelt zich soms blij, soms bang, verdrietig of boos, bijvoorbeeld als Noa haar pop afpakt of als ze verliest bij een spelletje. Anna is ook wel eens jaloers, trots of teleurgesteld. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en veertien verhaaltjes over verschillende emoties. Met tips voor ouders. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Anna's grote emotieboek
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
53 p. : ill.
ISBN
9789044843316 (hardback)

Besprekingen

Over Anna zijn al veel boekjes verschenen met als onderwerp gebeurtenissen uit de eet-, speel- en leefwereld van peuters. In dit nieuwe boek in groot formaat draait alles om emoties. Na een korte introductie van een van de emoties aan de hand van vier afbeeldingen, volgen verhaaltjes waarin het betreffende thema wordt uitgewerkt. Dat gebeurt in ‘Blij’, ‘Bang’, ‘Boos’ en ‘Verdrietig’. Daarna volgen verhalen over andere emoties: jaloers, overprikkeld, trots, dapper, verlegen of teleurgesteld zijn, waarin ook de vier eerder genoemde emoties een rol spelen, bijvoorbeeld boos worden uit teleurstelling. Het boek sluit af met tips voor ouders om kinderen te ondersteunen bij het omgaan met hun gevoelens. Met herkenbare illustraties in Anna-stijl (kleurrijk, zwart omlijnd). De tekst is eenvoudig en biedt veel herkenning. Een boek dat erbij gepakt kan worden om samen met kinderen een emotie te verkennen, te duiden en te bespreken en dat troost en steun kan bieden. Voor kinderen vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna's grote emotieboek

Anna, wie kent haar nu nog niet? Ze is de hoofdrolspeelster in een heleboel boekjes van Kathleen Amant. Herkenbaarheid troef en bijna niet meer weg te denken uit kleuterklassen en huishoudens met kleine kinderen. Soms mis ik wel wat vernieuwing, maar de slogan blijft staande: “Never change a winning team”.  Geen losstaand verhaaltje deze keer, maar een verzameling van verhalen met als thema “emoties”. De gevoelens blij, bang, boos en verdrietig worden elk op dezelfde manier aangekaart.  Eerst krijg je een grote illustratie van een blije Anna, daarnaast vind je 4 kleinere illustraties met redenen waarom Anna blij zou kunnen zijn. Daarna krijg je twee verhaaltjes, die elke een dubbele bladzijde beslaan, rond de emotie “blij” cadeau. Afronden gebeurt met een zoekprent van alweer een dubbele bladzijde waarbij je enkele richtvragen krijgt. Deze indeling wordt ook gebruikt voor de drie andere gevoelens.Na deze 4 zeer herkenbare emoties gaat …Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia