Boek
Nederlands

Anna wil een huisdier

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna wil een huisdier
×
Anna wil een huisdier Anna wil een huisdier

Anna wil een huisdier

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna wil graag een huisdier, maar ze kan niet kiezen. Een hond of een konijn of een vogel? Dan krijgt de poes van tante Kiki jongen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Anna wil een huisdier
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
Tweede herziene druk
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789044825442 (hardback)

Besprekingen

Anna mag een huisdier kiezen. Ze vindt het konijn van Marthe leuk, maar ook de vogel van buurvrouw Nancy, het hondje van Arthur én de poes van tante Kiki. Als de poes van tante Kiki kittens krijgt, mag Anna er een uitkiezen van haar tante. Dan weet Anna het zeker, ze wil een poes. Papa leert haar hoe ze met haar poesje moet omgaan. Het stevige glanzende papier, het bijna vierkante formaat en de afgeronde hoeken maken het boek gemakkelijk te hanteren door peuterhandjes. De heldere tekst die goed op het niveau van jonge kinderen is afgestemd, staat steeds op de linkerpagina in een speels schreefloos lettertype op een witte achtergrond. Aan de rechterkant staat een paginagrote illustratie waar in sprekende kleuren tegen een egale, felgekleurde achtergrond te zien is wat de tekst beschrijft. De eenvoudige zwart omlijnde prenten doen zowel op het gebied van perspectief als details kinderlijk aan. De figuren kijken je bijna altijd frontaal aan, meestal breed lachend. Deeltje uit de uitgebr…Lees verder

Anna wil een huisdier

Anna is gek van dieren. In haar omgeving kent ze heel wat mensen die er eentje hebben. Haar vriendinnetje Marthe heeft een konijn, met lange oren en een lief snoetje. Anna mag Pruts strelen en een wortel geven. Tante Kiki heeft een kat, waarmee ze mag spelen. Oma en opa hebben een goudvis. Als Marthe haar neus tegen de viskom drukt, lijkt het wel of de vis haar kusjes komt geven. De buurvrouw heeft een kanarie, die antwoordt als Anna ertegen praat. Arthur, de buurjongen, heeft een klein hondje, dat heel hard kan rennen. Anna wil zelf ook graag een huisdier maar weet niet welk dier ze moet kiezen. Op een dag stelt mama voor om even te gaan kijken bij tante Kiki. Haar kat heeft kleintjes gekregen en Anna mag er eentje uitkiezen. Het wordt een ros kattinnetje, dat de naam Charlie krijgt. Anna zorgt er heel goed voor en papa legt haar uit hoe ze met de kat moet omgaan. Al gauw is Charlie haar liefste vriendje.

Stevig uitgegeven vierkant boek met afgeronde hoeken, dat goed ha…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties