Boek
Nederlands

Wat je zoekt, zoekt jou : een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi

Kader Abdolah (auteur), Djalal Al-Din Roemi (auteur)
+1
Wat je zoekt, zoekt jou : een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi
×
Wat je zoekt, zoekt jou : een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi Wat je zoekt, zoekt jou : een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi

Wat je zoekt, zoekt jou : een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi

Kader Abdolah dook in het leven en werk van de dertiende-eeuwse Perzische mysticus en dichter Rumi. Wat je zoekt, zoekt jou is een drieluik geworden: hij schreef een novelle over het leven van Rumi, vertaalde zo'n negentig gedichten en vijftig verhalen.
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Wat je zoekt, zoekt jou : een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi
Auteur
Kader Abdolah Djalal Al-Din Roemi
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2022
427 p.
ISBN
9789044651928 (hardback)

Besprekingen

Een drieluik over Rumi, de dertiende-eeuwse mysticus en een van de grootste dichters uit de Perzische literatuur. Het bevat een novelle over het leven van Rumi, en zo’n negentig vertaalde gedichten en vijftig verhalen van de Perzische meester. Met dit werk schenkt Kader Abdolah zijn persoonlijke keuze uit het ontzagwekkende werk van Rumi aan de westerse lezer. In vriendelijke, verhalende stijl geschreven. Kader Abdolah (Arak, 1954) is een prominente Iraans-Nederlandse schrijver, dichter, columnist en romanschrijver. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Charlotte Köhler Stipendium, de E. du Perronprijs en de Gouden Ezelsoor.

Over Kader Abdolah

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sanderbakkes

Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani (Perzisch: حسین سجادی قائم‌مقامی فراهانی) (Arak, 12 november 1954), beter bekend onder het pseudoniem Kader Abdolah  luister (info / uitleg)(Perzisch: قادر عبدالله), is een Perzisch-Nederlandse schrijver. In 1988 vestigde hij zich in Nederland.

Levensloop

Kader Abdolah groeide op in een religieuze familie, in een streek waar de islam streng werd nagevolgd. Zijn vader was een doofstomme tapijtrestaurateur met een verstandelijke beperking. De beperking van zijn vader zorgde ervoor dat Abdolah geen gemakkelijke jeugd had, omdat hij de vaderrol op zich moest nemen. Omdat hij hoopte ooit zijn betovergrootvader Qhaem Megham Ferahni na te volgen en schrijver te worden, verdiepte hij zich vanaf zijn twaalfde jaar in de Westerse literatuur. Hierdoor raakte hij ook geïnteresseerd in de Westerse samenleving. Die interesse werd nog verder gevoed tijdens het heimelijk luisteren na…Lees verder op Wikipedia