Boek
Nederlands

Hannibal in de Alpen : een puzzel uit de Oudheid

Jona Lendering (auteur)
+1
Hannibal in de Alpen : een puzzel uit de Oudheid
×
Hannibal in de Alpen : een puzzel uit de Oudheid Hannibal in de Alpen : een puzzel uit de Oudheid

Hannibal in de Alpen : een puzzel uit de Oudheid

In het najaar van 218 v.Chr. trekt de Karthaagse veldheer Hannibal in vijftien dagen over de Alpen. Zijn vijanden, de Romeinen, waren hier nauwelijks op voorbereid en door deze operatie veranderde het verloop van de Tweede Punische Oorlog (218-201 v.Chr.).

De vraag over welke pas het Karthaagse leger Italië binnenviel, houdt de gemoederen al twee eeuwen bezig. In ‘Hannibal in de Alpen’

Titel
Hannibal in de Alpen : een puzzel uit de Oudheid
Auteur
Jona Lendering
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Omniboek, © 2022
189 p. : ill.
ISBN
9789401918008 (paperback)

Over Jona Lendering

Jona Lendering (Beneden-Leeuwen, 29 oktober 1964) is een Nederlands historicus, blogger, webmaster en journalist, die vooral actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie over de oudheid.

Biografie

Lendering studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 1996 beheert hij Livius.org, een website over de oude geschiedenis. Lendering is mede-oprichter van Livius Onderwijs, een onafhankelijke school voor historisch onderwijs.

Professionalisering

Lendering ijvert voor een professionelere aanpak van wetenschapscommunicatie over de oudheid. Zijn weblog, Mainzer Beobachter, kent een rubriek waarin hij methodische problemen uitlegt en in zijn recentere boeken legt hij uit hoe classici teksten uitleggen (Het visioen van Constantijn) en hoe historici het verleden reconstrueren (Xerxes in Griekenland). In Bedrieglijk echt…Lees verder op Wikipedia