Boek
Nederlands

De hele Zwik en ik : een familie

John Yeoman (auteur), Quentin Blake (illustrator), Bart Moeyaert (bewerker)
+1
De hele Zwik en ik : een familie
×
De hele Zwik en ik : een familie De hele Zwik en ik : een familie
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De ik-persoon stelt zijn eigenaardige, kleurrijke familie voor. Geschreven op rijm. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Familie
Extra onderwerp
Brugensia, Brugse auteur
Titel
De hele Zwik en ik : een familie / op rijm van John Yeoman ; met tekeningen van Quentin Blake ; bewerkt door Bart Moeyaert
Auteur
John Yeoman
Illustrator
Quentin Blake
Bewerker
Bart Moeyaert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Meet the family
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2022
[40] p. : ill.
ISBN
9789026162473 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek over een bijzondere familie. De hoofdpersoon (ik-persoon) stelt de lezer voor aan zijn vreemde, maar grappige familie: van zijn tante Doortje en Oom Daan die goochelshows opvoeren en vijf nichten die jonglerend door de supermarkt gaan, tot zijn kleine neefje Sebastiaan die sneller dan een kat de boom in klimt. Een bonte verzameling bijzondere, kleurrijke mensen. ‘De hele zwik en ik’ is geschreven op rijm in een soepele, humoristische bewerking van Bart Moeyaert. Met grappige en fantasievolle illustraties van Sir Quentin Blake, bekend van onder meer zijn illustraties voor de boeken van Roald Dahl. John Yeoman (1934) is een bekende Britse jeugdauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 5 jaar.

Suggesties