Boek
Nederlands

Ezelsoren : kanttekeningen bij moeilijke kwesties

Johan Braeckman (auteur), Gwenny Cooman (fotograaf)

Ezelsoren : kanttekeningen bij moeilijke kwesties

Genre:
Essays van de filosoof (1965) over uiteenlopende onderwerpen, van religie en wetenschap tot kritisch denken en irrationalisme. Met zwart-witfoto's.
Titel
Ezelsoren : kanttekeningen bij moeilijke kwesties
Auteur
Johan Braeckman
Fotograaf
Gwenny Cooman
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
379 p. : ill.
ISBN
9789089244871 (paperback)

Besprekingen

Essays, opiniestukken en artikelen die Johan Braeckman het voorbije decennium schreef voor kranten, tijdschriften en vakbladen. Over zijn belangrijkste interesses: religie, wetenschap, kritisch denken, irrationalisme, Darwin, evolutie en de aloude vraag wat het goede leven inhoudt, zowel individueel als maatschappelijk. Helder en intelligent geschreven. Uitsluitend geschikt voor een geoefende lezersgroep. Met foto’s en illustraties in zwart-wit. Johan Braeckman (1965) is hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, was ook Socrates Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en geeft regelmatig colleges aan andere universiteiten in binnen- en buitenland.

Over Johan Braeckman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Gwenny Cooman

Johan Braeckman (Wetteren, 1965) is een Vlaamse filosoof. Hij is gewoon hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, mede-oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen Wonder, het tijdschrift van SKEPP. Braeckman was van 2003 tot 2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 bekleedde hij de leerstoel Willy Caelewaert aan de VUB. Hij gaf gastcolleges aan de Rutgers-universiteit (VS) en diverse andere wetenschappelijke instellingen.

Levensloop

Johan Braeckman studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Gent en menselijke ecologie aan de Vrije Universiteit Brussel. In 1993-1994 studeerde hij Environmental History en Human Ecology aan de Universiteit van Californië - Santa Barbara. In 1997 promoveerde hij tot doctor in de wijsbegeerte aan de Universiteit Gent op het proefschrift De natuurlijke orde tussen noodzaak en toeval, welwillendheid en vijandschap, ontwerp en evoluti…Lees verder op Wikipedia