Boek
Nederlands

Zoals de wind waait

Jodi Picoult (auteur), Davida Van Dijke (vertaler)
Tien jaar na de verdwijning van haar moeder, die met olifanten werkte, gaat een 13-jarig meisje met hulp van een paragnost en een detective naar haar op zoek.
Extra onderwerp
geheimen, rouwen
Titel
Zoals de wind waait
Auteur
Jodi Picoult
Vertaler
Davida Van Dijke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Leaving time
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2015
431 p.
ISBN
9789044345018 (paperback)

Besprekingen

Tien jaar geleden verdween Alice, de moeder van de nu dertienjarige Jenna. Alice deed destijds wetenschappelijk onderzoek naar het rouwgedrag van olifanten in een opvangcentrum voor olifanten in New England en werd bewusteloos gevonden vlak bij het door olifanten vertrapte lichaam van een medewerkster van het opvangcentrum. Ze verdween uit het ziekenhuis waar ze heengebracht was. Jenna woont sindsdien bij haar oma die weigert over haar moeders verdwijning te spreken. Jenna’s vader verblijft sindsdien in een psychiatrische inrichting. Jenna besluit zelf haar moeder te gaan zoeken met behulp van een voormalige paragnoste en de detective die destijds bij het onderzoek naar haar moeder betrokken was. Vanuit een wisselend perspectief (Jenna, de paragnoste en de detective) wordt de zoektocht naar Alice beschreven en geleidelijk aan wordt duidelijk wat er destijds gebeurd is. Een spannend, met vaart geschreven, toegankelijk verhaal waarin de bestsellerauteur veel informatie over olifanten he…Lees verder

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Zij schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn wereldwijd 14 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De kleine getuige
  • Secon…Lees verder op Wikipedia