Zwerkbal door de eeuwen heen

J.K. Rowling (auteur)
+1
Zwerkbal door de eeuwen heen
×
Zwerkbal door de eeuwen heen Zwerkbal door de eeuwen heen

Zwerkbal door de eeuwen heen

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De geschiedenis en ontwikkeling van het zwerkbal, een sport die wordt beoefend in de Harry Potterboeken. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Zwerkbal door de eeuwen heen / tekst en ill. J.K. Rowling
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Quidditch through the ages
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010
101 p. : ill.
Aantekening
Kennilworthy Whisp alias J.K. Rowling
ISBN
9789022324608 (hardback) 9789061699088 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

In het kort worden de geschiedenis en ontwikkeling beschreven van het zwerkbal (het bezemsteel vliegen), dat als wedstrijdsport een belangrijke rol speelt in de populaire Harry Potter-boeken van J.K. Rowling. Besproken worden o.a. het ontstaan van de sport, de eerste vermelding in Duitse bronnen in 962 en de komst in het spel van de gouden vogel waarop gejaagd moet worden. In de laatste hoofdstukken wordt kort uiteengezet wat er veranderd is sinds de veertiende eeuw, worden de dertien beste professionele teams in Groot-Brittannië en Ierland beschreven en de rol die zwerkbal in de wereld speelt. Dit boekje werd door J.K. Rowling onder pseudoniem geschreven voor een goed doel. De tekst is geestig, met een kwinkslag naar de voetbalactualiteit en sluit aan op de inhoud van vooral 'Harry Potter en de vuurbeker', het vierde Potter-boek, maar is moeilijker geschreven. Voor fanatieke Potter-fans vanaf ca. 13 jaar; kan niet los van de Potter-boeken gelezen worden.

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia