Boek Engels

Giovanni's room

Giovanni's room

Alle exemplaren uitgeleend

David, a young American in 1950s Paris, is waiting for his fiancée to return from vacation in Spain. But when he meets Giovanni, a handsome Italian barman, the two men are drawn into an intense affair. After three months David's fiancée returns and, denying his true nature, he rejects Giovanni for a 'safe' future as a married man. His decision eventually brings tragedy. Filled with passion, regre
Extra onderwerp
Black History Month
Titel
Giovanni's room
James Baldwin
Taal
Engels
Editie
2001
Uitgever
Pinguin books,
158 p
ISBN
9780141186351

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Schaarbeek

zondag: Gesloten
maandag: 12:00 - 19:00
dinsdag: 12:00 - 16:00
woensdag: 12:00 - 19:00
donderdag: 12:00 - 16:00
vrijdag: 12:00 - 19:00
zaterdag: 10:00 - 13:00

Adres

Lambermontlaan 224
1030 Schaarbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 245 32 90
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Niet beschikbaar
Uitgave
Pinguin books
Plaats in de bib
Volwassenen | Andere talen
E BALD

Besprekingen

David, een jonge Amerikaan, ontdekt in de jaren vijftig dat hij homoseksueel is en probeert zjn ware aard te ontvluchten. Hij trekt naar Parijs, waar hij tijdens de afwezigheid van zijn vriendin Hella verliefd wordt op Giovanni, een Italiaanse barkeeper. Maar wanneer de hartstocht geluwd is, gaat hem de smerige en troosteloze kamer waar hij met Giovanni samenwoont tegenstaan als symbool van zijn 'slechtheid' en hij laat zijn vriend zonder meer vallen als Hella van haar Spaanse reis terugkeert. Giovanni, door wanhoop stuurloos, pleegt een moord en wordt terechtgesteld. Hella ontdekt Davids geaardheid en laat hem in wroeging en zelfverachting alleen achter. Baldwin (1924-1987) tekent ontroerend en psychologisch overtuigend de laffe en liefdeloze hoofdfiguur als contrast van de warmgevoelige Giovanni, al balanceert hij hier en daar op de grens van sentimenteel pathos en kitsch. Paperback met een zwart-witfoto van een blote jongemannenrug; goede letter en marges.

Over James Baldwin

James Baldwin (New York, 2 augustus 1924 – Saint-Paul-de-Vence, 1 december 1987) was een Amerikaanse schrijver en sociaal criticus. Hij werd vooral bekend door zijn semiautobiografische (eerste) roman Go Tell it on the Mountain.

Thematiek

De meeste van Baldwins boeken gaan over raciale, sociale en seksuele problemen in de Verenigde Staten. Zijn romans en toneelstukken fictionaliseren fundamentele persoonlijke kwesties en dilemma's van Afro-Amerikanen, maar ook van homo's en biseksuele mannen die vaak onder complexe sociale en psychologische druk staan.

Zijn essays, zoals verzameld in Notes of a Native Son (1955), verkennen de vaak subtiele onderliggende raciale, seksuele en klassenverschillen in westerse samenlevingen, met name degene die speelden in de VS in het midden van de 20e eeuw. Sommige van Baldwins essays zijn zo lang als een boek, zoals The Fire Next Time (1963), No Name in the Street …Lees verder op Wikipedia