Boek
Nederlands

Bang voor de bal

Folkert Oldersma (auteur), Paul Oole (illustrator)
+1
Bang voor de bal
×
Bang voor de bal Bang voor de bal
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Teun wil graag net zo goed voetballen als zijn overleden vader, maar hij is bang voor de bal en faalt op belangrijke momenten. Kan hij leren geloven in zichzelf? Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Bang voor de bal
Auteur
Folkert Oldersma
Illustrator
Paul Oole
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
138 p. : ill.
ISBN
9789044847819 (hardback)

Besprekingen

Een sportief verhaal over voetbal en geloven in jezelf. De vader van Teun was een geweldige voetballer. Teun zou graag in zijn voetsporen treden, maar is opeens bang voor de bal en faalt op belangrijke momenten. Het voetbalvaantje van zijn overleden vader helpt hem, maar wordt dan gestolen. Kan hij ook zonder vaantje geloven in zichzelf? In vriendelijke stijl geschreven, vanuit het ik-perspectief. Met zwart-wittekeningen. Folkert Oldersma (Leeuwarden, 1951) is schrijver en scenarioschrijver. Hij schreef tientallen kinderboeken. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Folkert Oldersma

Folkert Oldersma (Leeuwarden) is een Nederlands auteur van fictie, non-fictie en drama.

Biografie

Folkert Oldersma debuteerde in 1982 met het bekroonde tv-spel De Oproep (VARA) met in de hoofdrol Lex Goudsmit, waarna hij deel uitmaakte van Collectief Foks dat scenario’s schreef voor televisie. Daarnaast schreef hij spelen voor het theater. Met Menno van Veen schreef hij een boek over de provincie Drenthe. Naast zijn medewerking aan diverse methodes schreef hij voor het onderwijs artikelen en de boeken ‘Knap lastig?’ (over hoogbegaafdheid, met Heidi Rubingh) en ‘Leren onderzoeken binnen wetenschap en techniek’ (met Henk de Vries en Jimke Nicolai). Sinds 2015 schrijft hij jeugdboeken en boeken voor Young Adults.

Boeken

Informatief

  • 2013 Leren onderzoeken (co-auteur Henk de Vries - Levend Leren)
  • 2013 Knap lastig? (co-auteur Heidi Rubingh - Levend Leren)
  • 2019 Dre…Lees verder op Wikipedia