Boek
Nederlands

Wolksters reis

Erin Hunter (auteur), Ans Van der Graaff (vertaler)
+1
Wolksters reis
×
Wolksters reis Wolksters reis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Hemelclan heeft het zwaar: de tweebenen dringen zich in hun territorium, vernielen alle bomen en bouwen hun eigen huis. Zullen de katten van de Hemelclan de strijd winnen? Of moeten ze de andere clans om hulp vragen? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Wolksters reis
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Ans Van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cloudstar's journey
Uitgever
Amsterdam: Fantoom, 2018
129 p.
ISBN
9789059245914 (paperback)

Besprekingen

De Hemelclan heeft het zwaar: de tweebenen dringen zich in hun territorium, vernielen alle bomen en bouwen hun eigen huis. Hierdoor is er voor de clan geen voedsel meer en dreigen ze te sterven. De enige oplossing is om opnieuw een gebied te heroveren van de Donderclankatten. Zullen de katten van de Hemelclan de strijd winnen? Of moeten ze de andere clans om hulp vragen? Dit miniavontuur is een los te lezen onderdeel van de serie over de kattenclans 'Warrior Cats', een serie vol avontuur, spanning en vooral veel fantasie. De verhalen zitten vol onverwachte wendingen en gebeurtenissen, zijn in vlotte stijl geschreven en makkelijk te lezen. Het eerste deel verscheen in 2003 in Amerika, en de zevende serie is in de maak. Deze novelle vertelt het verhaal over de verdrijving van de Hemelclan uit het bos, waarbij de tweebenen hun slechte rol van vernieler spelen. Voor lezers die van katten houden, is dit een aanrader. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia