Boek
Nederlands

Winter in Sokcho

Elisa Shua Dusapin (auteur), Andreas Dijkzeul (vertaler)
Een jonge Koreaanse vrouw laveert tussen het verlangen en de walging in haar leven.
Titel
Winter in Sokcho
Auteur
Elisa Shua Dusapin 1992-
Vertaler
Andreas Dijkzeul
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Hiver à Sokcho
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2022
172 p. : ill.
ISBN
9789000383085 (hardback)

Besprekingen

Sperzone

Twee verloren zielen dwalen door een niemandsland. Kan de liefde hen redden?

Yan Kerrand heet hij. Fransman, geboren in 1968. De receptioniste noteert ijverig zijn gegevens en wijst hem een kamer toe. Normaal zou ze hem ook wat toeristische tips moeten geven, maar het is winter in Sokcho en behalve genieten van ijzige strandwandelingen valt hier bitter weinig te doen. De Zuid-Koreaanse badstad, in de zomer een trekpleister voor dagjesmensen, verkeert in winterslaap. Het pension is amper gevuld – een Japanse bergbeklimmer en een omzwachteld meisje dat herstelt van haar plastische chirurgie, meer gasten zijn er niet. En nu is er dus die mysterieuze Fransman. Volgens het internet een striptekenaar van beroep. Hij werkt aan een reeks over een archeoloog die de wereld afschuimt op zoek naar – ja, naar wat eigenlijk?

Ze zijn tot elkaar veroordeeld, de receptioniste en de striptekenaar. Twee eenzame zielen die in een sartriaanse lobby wachten op verlossing. Hun entente wordt gesymboliseerd door de ligging van Sokcho: vlak bij de DMZ, de gedemili…Lees verder

Een atmosferische roman over een jonge Frans-Koreaanse hotelreceptioniste in Sokcho. In het hotel arriveert een Franse cartoonist die inspiratie hoopt te vinden. Samen maken ze een dagtocht naar besneeuwde bergtoppen, ruige watervallen en gaan ze over de grens naar Noord-Korea. Via zijn blik én zijn tekeningen ontdekt ze een nieuwe kant van haar omgeving en van zichzelf. In een vriendelijke en sobere stijl geschreven, met een poëtische teneur. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Elisa Shua Dusapin (1992) is Frans-Koreaans en groeide op in Frankrijk, Zuid-Korea en Zwitserland. 'Winter in Sokcho' is haar debuutroman en werd bekroond met onder andere de Prix Robert Walser en de National Book Award 2021 voor vertaalde literatuur.