Boek
Nederlands

De kauwgomdief/ Douglas Coupland. De handschoenvijver / Roger Thorpe

Douglas Coupland (auteur)

De kauwgomdief/ Douglas Coupland. De handschoenvijver / Roger Thorpe

De roman 'De kauwgomdief' bestaat uit de briefwisseling tussen Roger Thorpe, een uitgebluste man van middelbare leeftijd met literaire ambities, en Bethany, een jong en onzeker meisje in 'gothic'-kleren. De cassette bevat ook 'De handschoenvijver', de debuutroman die het personage Roger Thorpe geschreven heeft.
Bevat
Titel
De kauwgomdief/ Douglas Coupland. De handschoenvijver / Roger Thorpe
Auteur
Douglas Coupland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2008
1 cassette met 2 boeken (283 p., 95 p.)
ISBN
9789041410214

Besprekingen

Deze roman bestaat uit de briefwisseling tussen Roger, een uitgebluste man van middelbare leeftijd met literaire ambities, en Bethany, een jong en onzeker meisje in 'gothic'-kleren. Hoewel collega’s bij een grote (en deprimerende) Amerikaanse schrijfwarenwinkel, zijn ze in alles elkaars tegenpolen, maar in de loop van het boek beginnen ze elkaar steeds meer te begrijpen en te waarderen, en helpen ze elkaar door elkaars belevenissen en problemen in leven en liefde heen. Hun brieven worden afgewisseld door incidentele brieven van Rogers verbitterde ex-vrouw, Bethany’s bezorgde moeder en de hoofdstukken van de roman die Roger aan het schrijven is. Een misschien clichématig en droog uitgangspunt vat vlam doordat de schrijver zijn personages zo perfect tot leven laat komen en hun brieven zo met humor lardeert, zodat dit uiteindelijk een warm en boeiend maar nooit naïef-optimistisch boek wordt. Uitgebracht in een cassette met daarin enigszins overbodig in een apart boekje Rogers roman als g…Lees verder

Over Douglas Coupland

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Douglas Coupland

Douglas Coupland (Rheinmünster, 30 december 1961) is een Canadees schrijver. Hij is bekend geworden door zijn debuut-boek Generation X, dat verscheen in 1991. Jongeren herkenden zich in de nihilistische gedachten van de hoofdpersonages.

Coupland werd geboren op een NAVO-basis in Rheinmünster-Söllingen (Duitsland) en groeide op in Vancouver waar hij in 1984 aan het Emily Carr College of Art and Design afstudeerde als beeldhouwer. Hij maakte reizen naar Italië en Japan, en volgde aan de Universiteit van Hokkaido een cursus product design. Coupland exposeerde in 1987 in de Vancouver Art Gallery en begon aan het eind van de jaren tachtig in plaatselijke tijdschriften te publiceren. Hieruit kwam zijn eerste boek voort. Hij bleef daarnaast beeldhouwen.

In 2005 kwam hij uit de kast als homoseksueel.

Technologie

Coupland vat de tijdsgeest van periodes met aandacht voor nieuwe technologie en knipogen naar de populair…Lees verder op Wikipedia