Boek
Nederlands

U zult versteld staan van onze beweeglijkheid!

Dave Eggers (auteur), Dirk-Jan Arensman (vertaler)
+1
U zult versteld staan van onze beweeglijkheid!
×
U zult versteld staan van onze beweeglijkheid! U zult versteld staan van onze beweeglijkheid!

U zult versteld staan van onze beweeglijkheid!

Genre:
Twee vrienden bereizen de wereld om hun rijkdom onder de armen te verdelen, iets dat moeilijker blijkt te zijn dan het lijkt.
Titel
U zult versteld staan van onze beweeglijkheid!
Auteur
Dave Eggers
Vertaler
Dirk-Jan Arensman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
You shall know our velocity
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2009
400 p.
ISBN
9789048802692 (paperback)

Besprekingen

Dave Eggers (1970) debuteerde met 'Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit'*, een roman die zowel in Amerika als in Nederland enthousiast werd ontvangen. Eggers geeft in dat familieverhaal een ironisch beeld van de Amerikaanse samenleving anno 2000 en gaat speels om met gangbare literaire conventies. Deze tweede roman 'U zult versteld staan van onze beweeglijkheid' is wederom een origineel boek en beschrijft een uitzonderlijk experiment. Na de dood van hun vriend Jack besluiten twee Amerikaanse jongens Will en Hand om binnen een week de wereld rond te vliegen en zich onderweg te ontdoen van 32.000 dollar, Wills kapitaal. Ze willen het geld aan mensen geven die het beter kunnen gebruiken dan zij. Dit plan (met hilarische resultaten) heeft te maken met de psychische crisis waarin Will verkeert, na de dood van Jack en nadat hij zonder aanleiding in elkaar is geslagen. De charitatieve tocht is een ultieme boetedoening om greep te krijgen op het leven. Een boek dat d…Lees verder

Over Dave Eggers

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dave Eggers (Boston (Massachusetts), 12 maart 1970) is een Amerikaans auteur en redacteur.

Eggers begon zijn loopbaan als schrijver bij Salon.com en het tijdschrift Might, dat hij zelf oprichtte. Vervolgens schreef hij een boek met semi-fictieve memoires (dat werd genomineerd voor de Pulitzerprijs) over het opvoeden van zijn jongere broer na de dood van hun ouders. Daarna volgden diverse romans en een verzameling korte verhalen. In 2005 publiceerde Eggers het boek Surviving Justice: America's Wrongfully Convicted and Exonerated, met daarin een serie interviews met mensen die tot de doodstraf veroordeeld werden, maar voor wie dat oordeel later teruggedraaid werd. Dat boek richt zich met name op de nasleep voor onterecht veroordeelden en hun nakomelingen.

In 2008 was Eggers een van de drie winnaars van de TED Prijs.

Bibliografie

Een (incomplete) lijst van door Eggers geschreven boeken:

Lees verder op Wikipedia