Boek
Nederlands

Het juiste moment : de wetenschap achter timing

Daniel H. Pink (auteur)
+1
Het juiste moment : de wetenschap achter timing
×
Het juiste moment : de wetenschap achter timing Het juiste moment : de wetenschap achter timing

Het juiste moment : de wetenschap achter timing

In ‘Het juiste moment’ doet bestsellerauteur Daniel H. Pink de wetenschap achter timing uit de doeken. De keuze voor hét juiste moment kan namelijk het cruciale verschil maken tussen succes of falen. Maar gek genoeg staan we nauwelijks stil bij wat goede timing is. Timing is niets minder dan een serieuze wetenschap, zegt Pink. Aan de hand van zijn diepgaande kennis op het gebied van psychologie, b
Titel
Het juiste moment : de wetenschap achter timing
Auteur
Daniel H. Pink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
When : the scientific secrets of perfect timing
Uitgever
Amsterdam: Business Contact, 2018
286 p. : ill.
ISBN
9789047010197 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Amerikaanse auteur is gespecialiseerd in diverse wetenschappen waaronder psychologie, biologie en economie. Aan de hand van literatuurstudies, experimentele wetenschap en diepgravende analyses van praktijksituaties uit zijn eigen en andermans ervaringen heeft hij grote inzichten verkregen in het perfect plannen van gewichtige keuzes en beslismomenten die je leven kunnen kraken of maken. Wat zijn de ideale momenten in het jaar om keuzes te bewerkstelligen? Hoe activeer je een hogere mate van groepsdynamiek door op het juiste moment in te grijpen? En hoe kun je jouw psychisch welzijn vergroten met behulp van simpele spelletjes? Deze en vele andere wetenswaardigheden worden besproken. Het is geschikt voor iedereen die het maximale uit zijn of haar tijd wenst te halen. Met enkele foto's en grafieken in zwart-wit, literatuurverwijzingen in eindnoten en een register.

Over Daniel H. Pink

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dhpmccullought

Daniel H. Pink (1964) is een Amerikaans schrijver. Pink heeft ook het televisieprogramma Crowd Control op National Geographic gepresenteerd en is actief als spreker.

Privéleven

Daniel Pink woont met zijn vrouw in Washington D.C. Met haar heeft hij drie kinderen.

Carrière

Daniel Pink schrijft en schreef voor onder meer The New York Times, Harvard Business Review, Fast Company, Wired en Slate. Daniel Pink is naast schrijver ook spreker en presentator van het televisieprogramma Crowd Control van National Geographic. Hij heeft verschillende politieke functies bekleed, waaronder hoofd-speechschrijver onder vicepresident Al Gore van 1995 tot 1997.

Bibliografie