Boek
Nederlands

Liefdessprookje : roman

Antonio Moresco (auteur), Nini Wielink (vertaler)
Er was eens een oude gek die op straat woonde, omringd door kartonnen en lompen, alleen bewaakt door een gewonde duif. Misschien was hij ooit een belangrijk man, maar niemand kan zich dat herinneren, ook hijzelf niet. Zijn leven gaat onveranderlijk voort, gekenmerkt door de afwisseling van dag en nacht, zon en regen. Tot er iets ongelooflijks gebeurt. Een lieflijk meisje schenkt haar aandacht aan
Onderwerp
Liefde
Titel
Liefdessprookje : roman
Auteur
Antonio Moresco
Vertaler
Nini Wielink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Fiaba d'amore
Uitgever
Zaandam: Uitgeverij Oevers, 2022
155 p.
ISBN
9789492068927 (paperback)

Besprekingen

Wonderschoon meisje neemt zwerver in huis

Bij Antonio Moresco hoeft dood niet echt dood te zijn. In Het lichtje in de verte (2020), het eerste boek van de Italiaanse schrijver dat in het Nederlands werd vertaald, raakt een eenzame man bevriend met een jongetje dat allang gestorven blijkt. Dus wanneer de hoofdpersoon in Liefdessprookje na negentig pagina's de geest geeft, is er niet veel aan de hand; hij zet zijn bestaan gewoon voort in de stad van de doden, die prima bereikbaar is vanaf de andere kant.

Net als in Moresco's eerdere roman sluipt het magisch realisme subtiel het verhaal in. Het is jammer dat het boek verder zo schematisch is. Op een dag neemt een lief, zacht, wonderschoon meisje zonder duidelijke reden een zwerver in huis, spoelt de parasieten van zijn lijf en overstelpt hem met aandacht. Er wordt innig gekust en diep in ogen gekeken. Net zo plotseling laat zij hem weer vallen, want ach, wat is ze wispelturig. Gelukkig komt het toch nog helemaal goed.

In dit sprookje volgt Moresco precies de reg…Lees verder